مطالب مرتبط
بیشتر بخوانید
مطالب مرتبط
بیشتر بخوانید
دندانپزشکی محافظه کارانه شاخه ای از رشته ی دندانپزشکی است که در آن هدف از آموزش دانش آموختگان و متقاضیان این رشته این است در مقابل مراجعین و بیماران، تمام تلاش خود را به کار گیرند تا دندان های طبیعی افراد حفظ شود و دندان های خود را از دست ندهند.
به عبارت دیگر در دندانپزشکی محافظه کارانه تلاش می شود تا با بکارگیری روش هایی بسیار کم تهاجمی و با کمترین آسیب به دندان های طبیعی و سایر دندان های کناری نه تنها عیب دندان های کنونی کاملا رفع شود بلکه هیچ نیازی به بکارگیری دندان مصنوعی و ایمپلنت نباشد و به همین دلیل شاخه ی بسیار مهمی است و استقبال بسیار زیادی نیز از آن شده که دندانپزشکی محافظه کارانه یک شاخه ی علمی دانشگاهی است.
دندانپزشکی محافظه کارانه که با هدف اصلی حفظ دندان های طبیعی فعالیت دارد دارای اهمیت ها و مزایای زیر است که در صورت نبود و یا عدم بکارگیری چنین روشی از دست دادن دندان های طبیعی مضرات زیر را خواهد داشت:
در مورد دندانپزشکی محافظه کارانه 8 نکته ی مهم ذکر خواهیم کرد که اطلاع داشتن از آنها بسیار حائز اهمیت است و به شما در انتخاب شیوه ی مناسب کمک بیشتری خواهد کرد چرا که دندانپزشکان شیوه های درمانی مختلف را پیش روی بیمار قرار داده و با توضیح هر یک و بیان مزایا و معایب، انتخاب را بر عهده ی مراجعه کننده یا بیمار می گذارند که در مورد انتخاب دندانپزشکی محافظه کارانه و کلیه ی موضوعات پیرامون آن نکات زیر را به خاطر داشته باشید:
1. دندانپزشکی محافظه کارانه از روش های غیر تهاجمی استفاده می کند تا هم عملکرد طبیعی دندان ها و هم ساختار آنها حفظ شود، ضمن اینکه زیبایی دندان طبیعی نیز برقرار باشد به همین دلیل به هیچ وجه کیفیت درمانی دندانپزشکی محافظه کارانه پایین تر نیست و اساسا روش های آن هیچ تفاوتی با دندانپزشکی معمولی ندارد، صرفا تا جای امکان جلوی از دست رفتن دندان طبیعی را می گیرد.
2. در مواردی که پوسیدگی دندان زیاد باشد در دندانپزشکی محافظه کارانه ابتدا پوسیدگی برداشته می شود تا جلوی گسترش آن گرفته شود سپس برای انتخاب شیوه ی پر کردن دندان از شما مشورت گرفته خواهد شد. به عنوان مثال پر کردن با آمالگام و کامپوزیت. در این مرحله نکته ی مهم این است که برای دندان های عقبی که در قوس خنده نیستند می توانید از آمالگام استفاده کنید اما حتما برای دندان های جلویی روکش کامپوزیت توصیه خواهد شد.
3. در مواردی که بخش زیادی از دندان از دست رفته باشد توصیه می شود که دندان کشیده نشود و پس از عصب کشی دندان در دندانپزشکی محافظه کارانه اقدام به نصب روکش های دندانی می کنند.
4. در دندانپزشکی محافظه کارانه نیز قیمت های بالا وجود دارند به عنوان مثال روکش سرامیکی، روکش زیرکونیا و روکش ایمکس، همگی گزینه های بسیار بهتری نسبت به ایمپلنت هستند اما با اطلاع از مزایا و معایب هر یک انتخاب کنید و هزینه ی زیادی متقبل نشوید.
5. در دندانپزشکی محافظه کارانه نیز به شدت توصیه می شود که بهداشت دهان و دندان رعایت شود چرا که همیشه نمی توان از این شیوه ی درمانی و زیبایی استفاده کرد و در برخی مواقع که بخش قابل توجهی از دندان برای قرارگیری روکش به عنوان پایه باقی نمانده باشد چاره ای جز کشیدن دندان نیست.
6. به طور کلی روش های درمانی در دندانپزشکی محافظه کارانه عبارتند از پر کردن دندان، درمان ریشه ی کانال، اینله و ُانله دندانی، ونیرها یا روکش های دندانی، تاج دندان و بریج های دندانی که بسته به وضعیت دندان یکی از آنها و یا ترکیبی از آنها انتخاب خواهد شد.
7. حتما برای مراجعه و اصلاح عیوب دندانی به نزد دندانپزشکی بروید که در این زمینه تخصص کافی دارد و در معاینه اولیه سریعا به سراغ تجویز کشیدن و کاشت دندان نمی رود. برای انجام این روش دندانپزشک علاوه بر داشتن تخصص و مهارت کافی، باید دلسوز نیز باشد.
8. دندانپزشکی محافظه کارانه زمانی قابل انجام خواهد بود که به موقع برای درمان مراجعه کنید تا هم بتوان از بکارگیری روش های تهاجمی جلوگیری کرد و هم هزینه های درمانی کاهش پیدا کند. این تصور که در هر زمانی و با هر شرایطی این تکنیک قابل انجام است کاملا اشتباه بوده و به شرایط عمومی دهان و دندان شما نیز وابسته است.
دکتر یزدی زاده از متبحرترین و با تجربه ترین دندانپزشکان ایران در حوزه دندانپزشکی محافظه کارانه و با هدف بهبود وضعیت دندان ها و حفظ دندان های طبیعی اقدام به انجام این رویکرد درمانی کرده تا در نهایت رضایت مراجعین را در کوتاه و بلند مدت به همراه داشته باشد.البته نباید غافل شد از تجهیزات و تکنولوژی بسیار پیشرفته موجود در کلینیک دکتر یزدی زاده، که انجام درمان های دندانپزشکی را با محافظه کارانه ترین شکل ممکن انجام خواهد شد.