مراحل ایمپلنت دندان عکس+مزایا و عوارض ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان

یکی از مهم‌ترین درمان‌هایی که در حال حاضر در دندان‌پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیاری از افراد نیازمند این درمان هستند، درمان ایمپلنت می‌باشد.

مراحل درمان ایمپلنت (مراحل ایمپلنت دندان)عمدتا در بازه زمانی جداگانه انجام می‌شود و دارای مزایای بسیاری است، البته باید توجه داشت که علاوه بر مزایای بسیار زیاد دارای معایبی نیز می‌تواند باشد.

 

ایمپلنت دندان

 

طبیعتاً بهداشت دهان و دندان و داشتن دندان‌هایی زیبا در زیبایی افراد به‌شدت تأثیرگذار بوده و از طرفی برای سلامتی انسان نیز بسیار مفید است.

امروزه اغلب افراد در جامعه با پوسیدگی و کشیدن دندان درگیر هستند و به‌جرئت می‌توان گفت که بالغ‌بر ۹۰ درصد افراد از مشکلات دندان و لثه رنج می‌برند.

وقتی دندانی کشیده می‌شود طبیعتاً بخشی از کارایی دهان افت می‌کند و نیازمند جایگزینی برای دندان ازدست‌رفته است. ایمپلنت دندان یکی از راه‌های جایگزین می‌باشد که می‌تواند به‌خوبی جای دندان خالی را پر کند.

مراحل درمان ایمپلنت دارای گام‌های مختلفی می‌باشد و فرد باید شرایط ایمپلنت را داشته باشد. به‌طورکلی ایمپلنت نوعی کاشت دندان است و مراحل ایمپلنت دندان زمان‌بر می‌باشد.

در ادامه مقاله توضیحاتی در مورد مزایای ایمپلنت و همچنین مراحل ایمپلنت دندان را بیان خواهیم کرد. سرفصل‌هایی که در این مقاله بیان شده در زیر آمده است:

 

مزایای ایمپلنت چیست و چه کسانی می‌توانند ایمپلنت انجام دهند؟

مزایای ایمپلنت

 

همان‌طور که بیان شد ایمپلنت نوعی کاشت دندان محسوب می‌شود و این درمان برای همه افراد مناسب نبوده اما برای برخی افراد یک درمان عالی محسوب می­شود.

معاینه فرد و بررسی شرایط جسمانی و دهانی در میزان موفقیت ایمپلنت تأثیرگذار است. عوامل مختلفی همچون تراکم توده استخوانی، وجود بیماری‌های لثه و نامنظم بودن دندان‌های بالا و پایین باید مورد بررسی قرار گیرد تا بیمار بهترین نتیجه را در درمان ایمپلنت کسب کند.

همچنین علاوه بر موارد بالا باید موارد عمومی همچون میزان کلسترول ، دیابت و سطح ویتامین D بررسی شود و از سوی دیگر از فرد در مورد داروهایی که احتمالاً مصرف می‌کند و یا درمان‌هایی که تابه‌حال انجام داده سؤال شود.

اگر ایمپلنت به‌صورت صحیح صورت پذیرد و همچنین مراقبت‌های بعدازآن به‌خوبی انجام شود و در ضمن بهداشت دهان و دندان به‌خوبی و مداوم صورت گیرد، میزان موفقیت بالای ۱۰ سال برای آن ایمپلنت در انتظار فرد می‌باشد. لازم به ذکر است که مراحل درمان ایمپلنت در درمان موفقیت‌آمیز آن بسیار تأثیرگذار می‌باشد.

شاید بتوان این‌گونه گفت که مهم‌ترین مزیت ایمپلنت، نگهداری از استخوان فک و جلوگیری از تحلیل رفتن آن است، زیرا وقتی دندانی کشیده شود و جایگزینی برای آن موجود نباشد استخوان آن قسمت از فک تحلیل رفته و روی شکل فک و بقیه دندان‌ها نیز تأثیر می‌گذارد.

از مزیت‌های دیگر آن می‌توان به بهبود ظاهر فرد و زیبایی بیشتر و همچنین حفظ ساختار صورت اشاره کرد. ازجمله مزیت‌های کاربردی می‌توان به راحت‌تر جویدن غذا اشاره کرد، همچنین در سالم ماندن دندان‌های مجاور تأثیر بسیار زیادی دارد. لازم به ذکر است که دندان ایمپلنت شده پوسیدگی ندارد و آسیب نمی‌بیند که جزء مزایای آن به شمار می‌رود.

مراحل ایمپلنت دندان دندان چگونه است؟

مراحل ایمپلنت دندان عکس

میتوانید برای آشنایی با مراحل ایمپلنت دندان عکس بالا را مشاهده کنید.

افراد زیادی دوستا دارند از مراحل ایمپلنت دندان عکس ببینند تا فرایند را بهتر درک کنند. تصویر بالا به همین منظور در اختیار شما قرار گرفته است.

مراحل درمان ایمپلنت یک دوره زمانی تقریباً شش ماهه به طول می‌انجامد و شامل بخش‌های مختلفی می‌باشد. ازآنجاکه یکی از اهداف اصلی ایمپلنت حفظ و نگهداری استخوان فک درجایی که دندان از بین رفته می‌باشد درنتیجه اولین مرحله بازسازی استخوان فک می‌باشد.

بعد از انجام معاینات و مشخص شدن نحوه انجام ایمپلنت در فاز اول باید کاشت فیکسچر دندانی صورت گیرد. لازم به ذکر است که ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم بوده که سازگاری نزدیکی با استخوان فک داشته و می‌تواند پایه محکمی برای بقیه اجزا ازجمله روکش باشد.

در اولین مرحله برای دسترسی به استخوان فک، لثه به کمک جراحی کنار زده می­شود و سپس توسط کیت جراحی و بر اساس نوع ایمپلنت یک حفره بر روی استخوان فک ایجاد می‌شود و پیچ یا فیکسچر در استخوان فک قرار می‌گیرد.

نکته بسیار مهم در این مرحله قرار گرفتن بسیار دقیق فیکسچر بر روی استخوان فک می‌باشد که باید در موقعیت صحیح قرار گیرد. بعد از قرار دادن فیکسچر لثه را به‌جای خود برگردانده و بخیه انجام می‌شود. این اولین مرحله از مراحل ایمپلنت دندانمی‌باشد و مرحله دوم بین ۳ تا ۶ ماه بعد از مرحله اول صورت می‌گیرد.

پس‌ازاینکه یکپارچگی استخوان در این مدت انجام پذیرفت و ایمپلنت به استخوان فک جوش خورد یک جراحی دیگر انجام می‌شود و لثه روی ایمپلنت باز شده و یک قطعه فلزی دیگر که به‌اصطلاح اباتمنت گفته می‌شود به ایمپلنت متصل می‌شود.

مرحله بعد از مراحل درمان ایمپلنت عمل قالب‌گیری و روکش دندان است. در این مرحله قالب‌گیری انجام می‌شود تا روکش دندان متناسب با ساختار دندان‌های فرد قالب‌گیری و ساخته شود و در مرحله بعد این روکش توسط پزشک به اباتمنت متصل می‌شود که همانند دندان واقعی دارای ظاهری زیبا است.

لازم به یادآوری است که دندان‌های ایمپلنت همانند دندان‌های معمولی نیاز به مراقبت دارند و باید بهداشت دهان و دندان در آن‌ها رعایت شود تا عمر و ماندگاری طولانی‌تری داشته باشند.

 

یکی از اهداف اصلی ایمپلنت حفظ و نگهداری استخوان فک درجایی که دندان از بین رفته می‌باشد درنتیجه اولین مرحله از مراحل درمان ایمپلنت، بازسازی استخوان فک می‌باشد و باید کاشت فیکسچر دندانی صورت گیرد. سپس جراحی دیگر انجام می‌شود و لثه روی ایمپلنت باز شده و یک قطعه فلزی دیگر که به‌اصطلاح اباتمنت گفته می‌شود به ایمپلنت متصل می‌شود.

 

عوارض ایمپلنت دندان چیست و به چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

عوارض ایمپلنت

 

طبیعتاً ایمپلنت دندان مانند هر درمان دیگری علاوه بر مزایای بسیار زیاد دارای عوارضی نیز خواهد بود. ازجمله عوارض ایمپلنت دندان می‌توان به خونریزی، صدمه به عصب، عفونت و آسیب‌دیدگی سینوس اشاره کرد.

همچنین ممکن است در کوتاه‌مدت تورم و درد ایمپلنت دندان را به همراه داشته باشد و در بلندمدت نیز لقی دندان به وجود آورد. مورد دیگر اینکه دندان‌های معمولی فک بالا در بلندمدت در حدود ۱ میلی‌متر به پایین می‌آیند ولی روکش‌های ایمپلنت ثابت هستند و بعدازاین تغییر وضعیت نیاز به ترمیم مجدد خواهند داشت.

البته تمام این عوارض ممکن است در ۲ تا ۳ درصد افراد صورت گیرد و اکثریت افراد چنین عوارضی را بعد از ایمپلنت نخواهند داشت. در نظر داشته باشید که برای افراد مسن ایمپلنت روش مطمئنی بوده و در بیش از ۹۰ درصد موارد ایمپلنت موفقیت‌آمیز بوده است.

باید توجه داشت که کاشت ایمپلنت به افراد سیگاری توصیه نمی‌شود البته بعضی از پزشکان این کار را انجام می‌دهند اما برخی دیگر به‌هیچ‌عنوان برای افراد سیگاری ایمپلنت قرار نمی‌دهند، شاید دلیل عمده آن کاهش خونرسانی لثه باشد.

همچنین کسانی که دیابت کنترل نشده دارند نیز نباید از ایمپلنت استفاده نمایند. از دیگر افرادی که بهتر است از ایمپلنت استفاده نکنند اشخاصی هستند که از پرتودرمانی در قسمت سر و گردن استفاده کرده‌اند و یا به بیماری‌های خود ایمنی مبتلا می‌باشند.

دهان و دندان جزو مهم‌ترین و تأثیرگذارترین اجزای بدن در سلامتی فرد به شمار می‌رود به همین علت سالم بودن و محافظت از آن از مهم‌ترین اصول بهداشتی می‌باشد.

به‌ندرت پیش می‌آید که فردی بتواند از تمام دندان‌های خود در طول زندگی به بهترین شکل محافظت کند و اغلب افراد حداقل یک دندان خود را از دست می‌دهند.

پس باید حتماً به دنبال جایگزینی برای آن بود.  ایمپلنت یکی از بهترین راه‌های جایگزینی برای دندان ازدست‌رفته می‌باشد. مراحل درمان ایمپلنت در یک بازه چندماهه صورت می‌گیرد و پس از پایان آن فرد به‌راحتی می‌تواند از دندان جدید خود استفاده نماید. ایمپلنت دارای مزایای زیادی بوده و استفاده از آن علاوه بر تأثیر مثبت در زیبایی به‌سلامتی فرد نیز کمک شایانی خواهد کرد.

نظرات
یک دیدگاه در "مراحل ایمپلنت دندان عکس+مزایا و عوارض ایمپلنت دندان"
Avatar امین گفت:

ایمپلنت دندان چند مرحله دارد ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *