دسته‌بندی درمانی
نویسنده پریا ریاحی
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۱۱ دی ۱۳۴۸
۵/۵ - (۴ امتیاز)

بیمه درمانی تکمیلی یکی از انواع بیمه اشخاص است. ارائه خدمات بیمه تکمیلی در برخی از شرکت های بیمه، منوط به داشتن دفترچه بیمه پایه است. علتش این است ‎که بیمه درمان تکمیلی هزینه مازاد بر بیمه های پایه را مطابق با بیمه نامه تقبل می‌‎کند و پوشش بیشتری نسبت به هزینه های درمان ارائه می کنند.

انواع بیمه تکمیلی

این بیمه ‎نامه به صورت انفرادی، گروهی و خانواده در طرح‌های مختلف بیمه‌ای با پوشش‌ها و حق بیمه‌های متفاوت در اکثر شرکت‌‎های بیمه ارائه می‌‎شود.

مزایای بیمه درمان تکمیلی چیست؟

سهم پرداختی بیمه‌های پایه مثل بیمه‌های تامین اجتماعی یا خدمات درمانی برای هزینه‌های پزشکی و درمانی تحت پوشش معمولا نهایت ۳۰درصد است. اما در بیشتر مواقع هزینه کارهای درمانی و تشخیصی حتی آزمایش یا یک عکس سی‌اتی‌اسکن ساده بسیار بالاست. بسیاری از خدمات کلینکی و آزمایشگاهی و پاراکلینکی هم عملا تحت پوشش بیمه‌های پایه قرار ندارند. مزیت اصلی بیمه درمان تکمیلی جبران حداکثری هزینه کارهای درمانی و بیمارستانی است. این بیمه نامه تقریبا تمام یا دست‌کم بخش بزرگی از هزینه‌های پزشکی را جبران می‌‌کند.

شرایط بیمه تکمیلی انفرادی و خانوادگی چیست؟

صدور بیمه تکمیلی انفرادی و خانوادگی شرایط زیر را دارد:
• سن بیمه‌شده اصلی باید حداقل ۱۸ سال و حداکثر ۷۰ سال باشد.
• بیمه‌شده باید بیمه پایه‌ مثل بیمه تامین‌ا‌جتماعی یا خدمات درمانی داشته باشد. (البته برخی شرکت‌ها مثل بیمه سامان بدون داشتن بیمه پایه هم بیمه تکمیلی انفرادی صادر می‌کنند اما حق در این شرایط حق بیمه درمان تکمیلی بیشتر است.)
• فرزندان پسر‌ تا سن ۲۲ سالگی و فرزندان دختر تا سن ۱۸ می‌توانند تحت پوشش بیمه تکمیلی خانوادگی قرار بگیرند. البته دختران مجرد ۱۸ سال به بالا و پسران بالای ۲۲ سال مشغول به تحصیل، همچنان تحت تکفل والدین محسوب می‌شوند.

فرانشیز بیمه نامه چیست؟

یکی از موضوعات مهم در مقایسه انواع بیمه های تکمیلی ، فرانشیز است. یعنی بخشی از هزینه‌های درمانی شما، که توسط شرکت بیمه پرداخت نمی‌شود و باید خودتان آن را پرداخت کنید. هرچه فرانشیز بیمه درمان تکمیلی کمتر باشد در هنگام بروز خسارت‌ها، هزینه کمتری به دوش بیمه‌گزار می‌افتد. مثلا اگر فرانشیز بیمه‌ای ۱۰ درصد و مبلغ خسارت یک میلیون تومان باشد؛ شرکت بیمه ۹۰۰ هزار تومان از مبلغ خسارت را می‌پردازد. پرداخت مابقی آن بر عهده بیمه‌گزار است. فرانشیز در بیمه اموال، اشخاص و مسئولیت وجود دارد. این درصد، بر اساس نوع شرکت، نوع بیمه و نوع قرارداد تعیین می‌شود. در بیمه تکمیلی انفرادی معمولا فرانشیز بین صفر تا ۳۰ درصد است و به شرکت بیمه انتخابی شما بستگی دارد.

در دسترس بودن مراکز درمانی طرف قرارداد

یکی دیگر از معیارهای مهم درمقایسه بیمه های تکمیلی در دسترس بودن مراکز درمان طرف قرارداد با این شرکت ‎ها است. شرکت بیمه‌ای که تعداد مراکز طرف قرارداد بیشتر و در دسترس داشته باشد، همواره گزینه بهتری برای انتخاب بیمه‌‎نامه تکمیلی است. برای اطلاع از مراکز طرف قرارداد بیمه ها می‌توانید به سایت آن شرکت مراجعه کنید و یا از واحد پشتیبانی‎شان کمک بگیرید.
نکته: در صورت مراجعه به مراکز درمانی غیر طرف قرارداد با بیمه‌‎نامه‌های تکمیلی، بیمه ‎گزار باید هزینه‌‌های لازم را پرداخت کند. سپس به مراکز پرداخت خسارت بیمه درمان تکمیلی شرکتِ بیمه خود مراجعه نماید. برای دریافت هزینه، ارائه مدارک و پرونده‌‌های پزشکی فرد بیمه گزار الزامی‎ است.

پوشش دندان‌پزشکی در بیمه‌های درمانی پایه

بیمه‌هایی همچون بیمه سلامت، بیمه تامین اجتماعی و بیمه نیرو‌های مسلح بخشی از خدمات پایه دندانپزشکی را با دریافت تعرفه‌های پایین ارائه‌ می‌دهند.حتی در این نوع از بیمه برخی از مراکز درمانی، به صورت رایگان خدمات بیمه دندان‌پزشکی تامین اجتماعی را به بیمه‌شدگان خود ارائه‌ می‌دهند.
لازم به ذکر است که این خدمات بیمه دندانپزشکی تامین اجتماعی اندک است. این خدمات به بعضی از خدمات سطحی دندان‌پزشکی‌ مانند:
هزینه کشیدن دندان با بیمه تامین اجتماعی متفاوت است.

.۱کشیدن دندان

.۲پر کردن معمولی دندان

.۳جرم گیری دندان‌

محدود می‌شوند! ضمن این که در این مراکز به دلیل رایگان بودن یا دریافت هزینه‌های کم، انجام خدمات بسیار زمانبر است. خدمات دندانپزشکی تامین اجتماعی با این بیمه منجر به هدر رفتن زمان بسیاری می‌شود.

بیمه تکمیلی؛ بهترین راه برای هزینه‌های دندانپزشکی

با توجه به مطالبی که در این مقاله به آن اشاره کردیم، بهترین راه برای جبران هزینه‌های دندان‌پزشکی، بیمه دندانپزشکی یا بهتر بگوییم پوشش دندان‌پزشکی در بیمه‌ درمان تکمیلی‌ است.

بیمه تکمیلی دندانپزشکی شامل چه پوشش‌هایی است؟

یکی از پوشش های پر طرفدار و پراستفاده در بیمه تکمیلی پوشش دندانپزشکی است. به صورت عمومی موارد زیر تحت پوشش بیمه دندانپزشکی توسط شرکت های بیمه جبران خسارت می شوند:
۱.ویزیت دندانپزشکی
۲.ترمیم پوسیدگی و خرابی‌های دندان
۳.انواع خدمات پرکردگی دندان از قبیل آمالگام، کامپوزیت
۴.انواع جرمگیری دندان از قبیل دندان‌های فک بالا و فک پایین
۵.بروساژ دندان‌های هر فک
۶.جراحی دندان نهفته نسج نرم
۷.کشیدن دندان‌ها از قبیل قدامی و خلفی
۸.کشیدن دندن عقل
۹.تصویر برداری و رادیوگرافی دندن از قبیل پری اپیکال و …
۱۰.پانسمان دندان

موارد فوق آیتم های عمومی تحت پوشش دندانپزشکی بیمه تکمیلی هستند. همانطور که پیداست مواردی مانند ارتودنسی ، ایمپلنت ، جراحی لثه ، دست دندان مصنوعی و… در موارد تحت پوشش فوق به چشم نمی خورند. دندان مصنوعی، ارتودنسی و ایمپلنت و همینطور جراحی لثه به صورت عمومی در قراردادهای بیمه تکمیلی تحت پوشش نیستند. بلکه در قراردادهای خاص و عموما گروهی با افزایش حق بیمه این موارد نیز به موارد تحت پوشش اضافه می گردند.

چرا تهیه بیمه تکمیلی دندان پزشکی مهم است؟

۷ دلیل برای خرید بیمه تکمیلی دندانپزشکی به شرح ذیل است :
• افزایش قیمت مواد اولیه دندانپزشکی که به تبع آن هزینه دندانپزشکی افزایش می یابد.
• افزایش هزینه دستمزد دندانپزشک که به دلیل افزایش عمومی هزینه ها و قیمت ها می باشد.
• ترمیم پوسیدگی دندان با توجه به بالا بودن شاخص DMF که بیانگر میزان پوسیدگی دندان می باشد.
• ضرورت انجام دوره ای جرم گیری دندان که کمک به سلامت لثه و زیبایی دندان می نماید.
• بهبود حساسیت دندان که به دلیل از بین رفتن مینای دندان می باشد.
• عدم نیاز به پرداخت وجه به دندانپزشک یا کلینیک دندانپزشکی، در صورت داشتن بیمه دندانپزشکی
• مراجعه به مراکز دندانپزشکی طرف قرارداد با الگوی انتخاب بهترین دندانپزشکان و بهترین کلینیک‌های دندانپزشکی

بیمه تکمیلی دندانپزشکی معمولا خدمات را به دو صورت ارائه می‌دهد:

• برخی بیمه‌های تکمیلی معمولا با تعدادی از مراکز دندانپزشکی قرارداد دارند و شما‌ می‌توانید برای خدماتی که می‌خواهید به آن‌ها مراجعه کنید. در این مراکز تمام خدمات دندانپزشکی پوشش داده‌ می‌شود. البته شما بخشی از هزینه‌ها را به عنوان فرانشیز باید خودتان پرداخت کنید.
• حالت دیگر ارائه خدمات بیمه تکمیلی دندان پزشکی این است که شما‌ به هر مرکز دندانپزشکی یا مطبی که تمایل دارید مراجعه می‌کنید و خدمات مورد نیاز خود را دریافت می‌کنید. در انتها با ارائه مدارک می‌توانید هزینه‌های پرداختی خود را از بیمه دریافت کنید. در برخی موارد برای دریافت هزینه از شرکت بیمه باید تأیید پزشک معتمد بیمه را داشته باشید و همچنین رادیوگرافی را قبل و بعد از درمان انجام دهید.

پوشش بیمه برای هزینه های دندان‎پزشکی در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟

در بیمه‌های تکمیلی انفرادی طرح‎های مختلفی برای پوشش هزینه های دندان پزشکی بیمه درمان ارائه می‌شود. سقف پوشش دندانپزشکی هر ساله تغییر می‌کند. سقف پوشش هزینه های دندانپزشکی در شرکت‎های مختلف برای سال ۱۴۰۲ به ترتیب زیر می‌باشد:
• پوشش دندانپزشکی بیمه‌ی تکمیلی انفرادی سامان : ۱ میلیون تومان
• پوشش‌های دندانپزشکی بیمه‌نامه تکمیلی انفرادی تعاون : ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان
• پوشش دندانپزشکی بیمه‌ درمان تکمیلی SOS: در دو طرح با سقف ۱۰ میلیون تومان و ۵ میلیون تومان

کلینیک دکتر یزدی زاده طرف قرار داد با بیمه تکمیلی آسیا و درمانت (بیمه سامان)

کلینیک دکتر یزدی زاده در سعادت آباد تهران طرف قرار داد با بیمه تکمیلی آسیا و درمانت می باشد که مراجعان محترم می توانند از کلینیک دکتر یزدی زاده با استفاده از بیمه تکمیلی خدمات خود را دریافت کنند.

منابع

بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران

بیمه درمانت

بیمه تکمیلی آسیا

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *