هر آنچه در مورد ایمپلنت دندان باید بدانید

دانستنی های ایمپلنت
دسته‌بندی وبلاگ
نویسنده دکتر یزدی زاده
زمان مطالعه
تاریخ انتشار 1397-11-22
به این مقاله امتیاز دهید

ایمپلنت دندان

اما بیشتر مردم تنها یک تعریف مختصر و کلی از ایمپلنت دارند و مطمئنا افرادی که هیچگونه سررشته ای نسبت به این قضیه ندارند با جزئیات آن آشنایی دارند.
همانطور که میدانید رعایت بهداشت دهان و دندان یکی از کارهای ضروری زندگی روزمره تمام افراد می باشد، عده ای تصور می کنند تنها با مسواک زدن می توانند سلامت دهان و دندان خود را حفظ کنند و هنگامی که دندان های آنها آسیب می بیند و به دندانپزشک مراجعه می کنند، از این بابت شاکی هستند که چرا دندان های آنها دچار مشکل شده است؟
اما باید به این نکات توجه داشت که آیا درست مسواک میزنیم؟ آیا از مسواک مناسبی استفاده می کنیم؟ آیا خمیر دندانی که استفاده می کنیم فاکتورهای لازم برای حفظ سلامت دهان و دندان را دارد؟ آیا تنها با مسواک زدن بهداشت دهان و دندان ما رعایت می شود؟ و دیگر سوالات این چنینی..
اما اگر دندان های شما دچار خرابی و یا حتی از بین رفت لازم نیست نگران باشید شما می توانید با استفاده از ایمپلنت آنها را ترمیم کنید.

ما در این مطلب قصد داریم که تعریفی از ایمپلنت و معرفی انواع آنها و همچنین شما را با تعرفه های آنها آشنا کنیم، با ما همراه باشید

ایمپلنت دندان

تعریف ایمپلنت:

کاشت دندان در واقع یک جایگزین برای دندان از دست رفته است و یا دندانی که شما آن را کشیده اید می باشد. ایمپلنت دندانی در واقع به پیچی گفته می شود که در استخوان فک شما کاشت خواهد شد و جایگزین ریشه های دندان شما می شود. و در واقع همان پیوند استخوانی در ایمپلنت می باشد
ایمپلنت ها معمولاً یک پایه قوی برای دندان دائمی یا جایگزینی برای ایجاد دندان دائمی شما خواهند شد که آنها با دندان های طبیعی شما مطابقت دارند و لازم نیست که شما نگران تغییر آنها با دندان های خود و یا مصنوعی نشان دادن آنها باشید.

اندازه های انواع آنها:

با توجه به ابعاد فک بیماران و متفاوت بودن آنها با یکدیگر برای هر فردی باید یک نوع ایمپلنت خاص استفاده شود.

ابعاد استاندارد:

ابعاد ایمپلنت های استاندارد از ۳٫۵ میلی متر تا ۴٫۲ میلی متر است.

ابعاد عریض:

ابعاد ایمپلنت های عریض از ۴٫۵ میلی متر تا ۶ میلی متر است که معمولا از آنها بیشتر در انتهای فک و برای دندان های انتهایی استفاده می شود.

ابعاد کوچک و باریک:

ابعاد ایمپلنت های کوچک و باریک از ۲ میلیمتر تا ۳٫۵ میلی متر است و عموما برای بیمارانی استفاده می شود که فضای کافی بین ریشه دندان هایشان برای قرار دادن ایمپلنت بزرگتر وجود ندارد. این دسته همچنین ممکن است هنگامی که بیمار تراکم استخوان کافی نداشته باشد مورد استفاده قرار گیرند.
قطعا استفاده از ایمپلنت های دندانی بسیار مفیدتر از دندان های کشویی متحرک می باشد، درست است که هزینه و درد ایمپلنت دندان به هیچ وجه قابل مقایسه با یکدیگر نیست اما حداقل طول عمر و کیفیت ایمپلنت های دندانی بسیار بیشتر از آنها می باشد.
توجه داشته باشید که اگر بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید می توانید از آنها برای مدت زمان بسیار طولانی بدون اینکه هیچ آسیبی به آنها وارد شود استفاده کنید.
جالب است بدانید که ایمپلنت های دندانی به صورت صد درصد در تمام افراد موفق نخواهند بود، زیرا همه چیز بستگی به استخوان فک دارد و اینکه در کدام قسمت از فک جای گذاری می‌شوند اما به طور کلی ایمپلنت های دندانی دارای ۹۸ درصد میزان موفقیت می باشند.

انواع ایمپلنت ها:

ایمپلنت های دندانی مینی:

این ایمپلنت‌ها از انواع مرسوم کوچکتر و باریکتر بوده و کاشت آن‌ها نیاز به جراحی کمتری دارد. از این ایمپلنت‌ها معمولا برای ثابت نگه داشتن دندان مصنوعی فک پایین استفاده می‌شود.

ایمپلنت فوری:

در صورتی که تراکم استخوان فک کافی بوده و از نظر سلامتی مشکلی نباشد می‌توان از ایمپلنت فوری در همان روز استفاده کرد.

حال میخواهیم به مزایای استفاده از آنها اشاره کنیم:

استفاده از ایمپلنت های دندانی باعث بهبود گفتار و سخن گفتن شما می شود و همچنین شما می توانید وعده های غذایی خود را راحت‌تر میل کنید زیرا ایمپلنت های دندانی دقیقاً همانند دندان خود شما عمل می کنند.
نکته حائز اهمیت استفاده از آنها بجای دندان های کشویی متحرک این است که بهداشت دهان و دندان شما بهبود خواهد یافت و نکته آخر بالا رفتن اعتماد به نفس شما هنگام خندیدن خواهد شد .
همانطور که میدانید زیبایی دهان و دندان هزینه بسیار زیادی را می طلبد و شما باید از یک سن مشخص مراقب بهداشت دهان و دندان خود باشید.
اما عده ای از مردم به خاطر سهل انگاری خود مجبورند که دندان های خود را بکشند و به جای آنها باید از ایمپلنت های دندانی استفاده کنند که این کار هزینه بسیار زیادی برای آنها خواهد داشت.
اما اگر شما نمی توانید تمام هزینه‌های آن را به صورت یکجا پرداخت کنید می‌توانید تمام هزینه آن را به صورت قسطی پرداخت کنید که در هر یک از مطب های پزشکی ایمپلنت اقساطی دارای شرایط خاص خود می باشد.
جالب است بدانید که در کشور ایران به طور معمول از  انواع ایمپلنت  اعم از کره ای، اروپایی و آمریکایی استفاده می شود. اما ایمپلنت های کره ای نسبت به نوع های اروپایی و آمریکایی نه تنها از کیفیت بسیار بالاتری برخوردار هستند بلکه قیمت آنها نیز بیشتر می باشد.
هر ساله وزارت بهداشت تعرفه های مشخصی را برای تمامی مراکز درمانی و کلینیک های تخصصی و فوق تخصصی در نظر می گیرد که دندانپزشکی ها نیست شامل آنها خواهند شد و هر یک از آنها به چهار دسته تقسیم می شوند:

  • مراکز مشمول دولتی تعرفه
  • مراکز عمومی غیردولتی تعرفه
  • مراکز خیریه
  • تعرفه مراکز مشغول تعرفه خصوصی

اما تعرفه هزینه ایمپلنت های دندانی در برخی از شهرها با یکدیگر متفاوت است به طور مثال هزینه آن در تبریز چیزی حدود ۳ الی ۴ میلیون و یا حتی بیشتر می باشد که این بسته به نوع ایمپلنتی است که قرار است مورد استفاده قرار گیرد.

این در حالی است که قیمت ایمپلنت در ارومیه چیزی نزدیک به یک و پانصد الی سه تومان می باشد.

در استان زنجان نیز هزینه ها متفاوت تر است هزینه ها از یک میلیون تومان شروع شده و معمولاً تا ۲ الی ۳ میلیون تومان نیز خواهد رفت.
در استان شیراز نیز معمولا هزینه ایمپلنت دندانی چیزی حدود یک میلیون و پانصد الی ۲ میلیون تومانی باشد. و در اهواز نیز یک میلیون و پانصد تومان شروع شده و تا ۳۰ میلیون تومان نیز می‌رسد.

توجه داشته باشید که تمامی این تعرفه‌ها حدودی بوده و ممکن است با توجه به اینکه ممکن است شرایط اقتصادی دچار تغییر شود ، این تعرفه ها نیز تغییر خواهد کرد و همچنین اینکه این هزینه ها تنها برای یک واحد ایمپلنت دندانی می باشد.

پیش از هرگونه اقدامی برای استفاده از ایمپلنت بهتر است به یک پزشک متخصص و یا فوق تخصص مراجعه کنید تا با بررسی وضعیت فک و لثه ی شما بهترین و مناسب ترین نوع آن را به شما معرفی کند.
همانطور که در بالا ذکر شد با توجه به بالا بودن تعرفه ی ایمپلنت دندانی، بیشتر پزشکان و مراکز درمانی هزینه ی آن را بصورت اقساطی نیز دریافت می کنند پس شمامی توانید از بهترین و با کیفیت ترین نوع ایمپلنت دندانی برای خود استفاده کنید.

امیدواریم مطالبی که در بالا ذکر شد برای شما کاربران گرامی مفید بوده باشد

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *