هزینه کشیدن دندان عقل + عوارض و راهنما (شهریور 99)

دندان عقل
دسته‌بندی وبلاگ
نویسنده دکتر یزدی زاده
زمان مطالعه
تاریخ انتشار 1397-10-26
به این مقاله امتیاز دهید

جراحی دندان عقل

امروره و با توجه به پیشرفت علم دندانپزشکی و این که مردم اهمیت بسیار زیادی به دندان های خود می دهند، مراجعه به دندانپزشک ها بسیار زیاد شده است و جراحی دندان عقل یکی از کارهایی است که این روزها مراجعان زیادی برای انجام آن به دندانپزشکان مراجعه می کنند.

از همین رو ما قصد داریم به نکاتی در مورد جراحی دندان عقل و عوارض ناشی از آن بپردازیم.

جراحی دندان عقل

دندان های عقل یا به عبارتی دندان های آسیاب سوم، در صورت رویش سالم برای حفره ی دهانی سودمند می باشند.

اما اگر در موقعیت نامناسب رویش یابند می توانند مشکل ساز شوند. از همین رو بعضی مواقع نیاز می شود که دندان عقل را جراحی نمود و از شر مشکلاتی که ایجاد می کند رها شد.

درد بعد از کشیدن دندان عقل پایین

درد بعد از کشیدن دندان عقل پایین نیز مانند سایر دندان هاست و تفاوتی ندارد و در صورتی که مصرف منظم داروهای مسکن طبق نسخه ی پزشک مورد استفاده قرار گیرد و از کیسه ی یخ و شست و شوی مناسب محل زخم نیز بعد از مصرف غذا استفاده شود، درد معمولا بعد از دو سه روز فروکش خواهد کرد.

عفونت بعد از کشیدن دندان عقل

عفونت بعد از کشیدن دندان عقل معمولا مشاهده نمی شود اما در صورتی که توصیه های بهداشتی رعایت نشوند و از دهانشویه نیز استفاده نشود، ممکن است عفونت ایجاد شود.

عوارض کشیدن دندان عقل پایین

حفره ی خشک یکی از عوارضی است که ممکن است بعد از کشیدن دندان عقل پایین یا بالا اتفاق بیفتد. در این صورت سه روز بعد از جراحی درد بیمار افزایش پیدا می کند و بو و طعم بعد در دهان بیمار احساس می شود.

جراحی دندان عقل نهفته درد دارد

دندان های عقل نهفته می توانند با گذشت زمان و بدون این که خود بیمار متوجه شود، مشکلات زیادی را به وجود بیاورند و این مشکلات می توانند عواقب غیر قابل بازگشتی داشته باشند.

دندان های عقل نهفته، یک کیسه ی رویشی (فولیکول) اطراف خود دارند که می تواند در گذر زمان به کیست یا تومور تبدیل شود.

عقب انداختن جراحی دندان های عقل نهفته، قبل از سن 25 تا 30 سالگی توصیه اکید شده است و معمولا کشیدن و جراحی دندان عقل نهفته درد بیش تری نسبت به کشیدن سایر دندان ها دارد.

کشیدن بخیه دندان عقل

به طور کلی می توان گفت که در اکثر موارد برای کشیدن ساده ی دندان عقل به بستن زخم با استفاده از بخیه وجود ندارد.

درد دندان عقل

درد دندان عقل معمولا زمانی که به سراغ کسی می رود باعث می شود که آن شخص زمین و زمان را به هم بدوزد!

خیلی ها این درد را تجربه کرده اند. در دهان یک انسان بالغ 32 دندان وجود دارد.

چهار عدد از این دندان ها دندان عقل نامیده می شوند که سن تقریبی شروع تشکیل آن ها در استخوان فک از 9 الی 10 سالگی می باشد و تاج آن ها در سن 14 سالگی کامل می شود و در سال های آخر نوجوانی شروع به رویش در داخل استخوان می کنند و بعد از 16 سالگی در دهان ظاهر می شوند.

این دندان ها به این دلیل به نام دندان عقل نام گذاری شده اند که رویش آن ها در دهان در سن بلوغ فکری اتفاق می افتد.

اما باید این حقیقت را بگوییم که درد گرفتن آن ها به مراتب شدید تر از درد دندان های عادی می باشد.

جراحی دندان عقل روی عصب

جراحی دندان عقل روی عصب

جراحی دندان عقل روی عصب یکی از مشکل ترین جراحی ها در حیطه ی دندانپزشکی است. کشیدن دندان عقل یک جراحی است که به انتخاب بیمار صورت می گیرد و امروزه بسیار رایج است.

بسیاری از افراد دندان عقل خود را به دلایل مختلف کشیده اند. برخی ها دچار دندان عقل نهفته اند که در این حالت دندان از لثه بیرون نمی زند و مشکلات متعددی برای بیمار ایجاد می کند.

برخی دیگر نیز به دلیل عدم شستشوی مناسب دچار پوسیدگی می شوند. عده ای نیز به محض رویش دندان عقل آن را می کشند تا در آینده مشکل ساز نشود!

به طور کلی دلیل جراحی دندان عقل هرچه که باشد، خیلی ها در مورد خطر و عوارض این جراحی نگرانی هایی دارند

یکی از نگرانی های رایج در این مورد، جراحی دندان عقل روی عصب است. در این مورد، جراحی کردن ممکن است منجر به وارد شدن صدمه به عصب و بی حس شدن صورت گردد.

کشیدن دندان عقل بدون جراحی

این که کشیدن دندان عقل نیاز به جراحی دارد یا خیر، فقط توسط دندانپزشکان مشخص می شود.

دندانپزشک با توجه به زاویه ی رشد دندان در این مورد تصمیم می گیرد. برخی از دندان ها نهفته نیستند و می توانند دقیقا شبیه به سایر دندان های معمولی کشیده شوند.

ولی وضعیت بعضی دندان های دیگر به این خوبی نمی باشد و استفاده کردن از جراحی برای خارج کردن آن ها از فک ضروری است.

معمولا دندانپزشک با استفاده از رادیوگرافی و انجام معاینه، بهترین روش درمانی را برای کشیدن دندان های عقل مشخص و تجویز می کند.

در ادامه به هزینه ی کشیدن دندان عقل ، قیمت جراحی دندان عقل نهفته و همچنین قیمت جراحی دندان عقل نیمه نهفته می پردازیم.

هزینه جراحی دندان عقل و مراقبت های بعد از آن

معمولا قیمت جراحی دندان عقل بستگی به نوع آن دندان دارد. به عنوان مثال جراحی دندان های عقل معمولی که به شکل عادی تری رویش داشته اند، آسان تر می باشد و در نتیجه هزینه ای که برای جراحی آن ها گرفته می شود نیز کم تر است.

اما مثلا دندان های عقلی که روی عصب هستند، به دلیل این که جراحی آن ها حساسیت بالایی برای داندانپزشک ایجاد می کند، قطعا هزینه ی بیش تری نیز خواهد داشت و یا مثلا هزینه جراحی دندان نهفته که به صورت کامل از لثه بیرون نیامده اند، نسبتا بالاتر است زیرا دندانپزشک مجبور است دقت و زحمت بیش تری برای جراحی آن ها به خرج دهد.

بعد از جراحی دندان عقل حتما باید مراقبت های زیر انجام شود.

  • گاز استریلی که بر روی ناحیه دندان کشیده شده گذاشته شده است را حداقل باید نیم ساعت با فشار متوسط در دهان نگه دارید.
  • از ریختن آب دهان خود حتما باید خودداری کنید و سعی نکنید قسمتی که دندان کشیده شده را مک بزنید.
  • برای نوشیدن مایعات مانند آب به هیچ وجه از نی استفاده نکنید، به دلیل این که مکشی که نی ایجاد می کند احتمال خون ریزی را بالا می برد.
  • از روز دوم بعد از جراحی، دهان را با آب نمک رقیق شده به این صورت که شامل یک لیوان آب ولرم و نصف قاشق چای خوری نمک باشد، به آرامی شست و شو بدهید.
  • شب اولی که دندان را جراحی کرده اید به هیچ وجه مسواک نزنید.
  • به خاطر این که یک نوع بی حسی در قسمت های گونه و زبان بعد از جراحی ایجاد می شود، 3 تا 4 ساعت بعد از جراحی مواظب باشید که لب، گونه و زبان خودتان را گاز نگیرید.
  • بعد از جراحی سعی کنید تا چند روز از غذاها و مایعات نرم و خنک استفاده کنید.
  • روز اول بعد از جراحی سعی کنید دوش آب گرم نگیرید.
  • اگر سیگاری هستید، بعد از جراحی سعی کنید حداقل تا 2 روز سیگار را کنار بگذارید.
  • در صورتی که ناحیه جراحی دچار درد شدید شد از استامینوفن استفاده کنید و از مصرف داروهای ضد التهاب مانند آسپرین و پروفن به خاطر این که خاصیت ضد انعقادی ایجاد می کنند، پرهیز کنید.

توجه داشته باشید که مدت زمانی که طول می کشد بعد از جراحی زخم التیام پیدا کند، در افراد مختلف متفاوت است به همین دلیل در این زمینه بهبودی زخم خود را با هیچ کس مقایسه نکنید.

اما در صورتی که خون ریزی ادامه دار بود و بند نیامد، سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید.

هزینه کشیدن دندان عقل با بیمه تامین اجتماعی

هزینه کشیدن دندان عقل با بیمه تامین اجتماعی و به طور کلی تمامی خدماتی که بیمه ی تامین اجتماعی برای خدمات دندان ارائه می دهد.

هرساله از سوی سازمان بیمه ی تامین اجتماعی ابلاغ می شود. در ادامه به قیمت کشیدن دندان عقل و برخی از این خدمات در انواع بیمه مانند بیمه تکمیلی  اشاره می کنیم.

خدمات دندان پزشکی در بیمه تکمیلی

خدماتی که مربوط به دندان و دندان پزشکی می باشند، از پرهزینه ترین خدمات درمانی هستند.

به صورتی که در کشور ما رتبه ی دوم بعد از هزینه های مربوط به بستری، متعلق به هزینه های دندان و دندان پزشکی می باشد.

این هزینه ها رقمی در حدود 15 الی 20 درصد از کل هزینه های خدمات درمانی و دارویی را شامل می شوند.

منظور ما از بیمه ی دندانپزشکی در حقیقت پوشش هایی برای رفع دردسرها و مشکلات و دردهای مربوط به دندان می باشد.

برای هر انسانی ممکن است در طول زندگی اش چند بار نیاز به مراجعه به مراکز دندانپزشکی پیش بیاید. از سوی دیگر هم همه ی افراد نسبت درآمدی که مردم دارند با توجه به هزینه های دندان بسیار کم است و این می تواند در کنار دردهای مربوط به دندان، مشکلات مردم را چند برابر کند.

حتی در بسیاری از موارد مشاهده می شود که بعضی از افراد به علت این که هزینه ی درمان دندان خود را ندارند، به ناچار دندان دردهای شدید را مدت ها تحمل می کنند که این جای بسی تاسف دارد.

همین موضوع باعث شده که بسیاری از مردم به خریدن بیمه های تکمیلی گرایش پیدا کنند. خیلی از هزینه های درمان دندان مربوط به مواردی مانند کشیدن دندان و یا عصب کشی دندان می باشد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

عصب کشی دندان

عصب کشی دندان عقل

خیلی از افرادی که به نوعی با بیماری های دندانی درگیر هستند، حتما در مدت زمانی که در حال درمان می باشند، با اصطلاح عصب کشی آشنا می شوند.

عصب کشی دندان از سه کلمه تشکیل شده است، که مفهوم کلی آن معالجه ی مجرای ریشه ی دندان است و یکی از شاخه های دندان پزشکی به نام اندو یا اندودنتیکس به شمار می آید که شامل دانش و اعمالی است که به معالجه و حفظ ریشه ی دندان می پردازد و وظیفه ی تشخیص دادن و درمان کردن پالپ های آماسی و بیمار شده را به عهده دارد.

با این توضیحاتی که دادیم، درمان ریشه با روت کانال تراپی یعنی، درمان دندانی که به علت پوسیدگی وسیع مجاور اتاق عصب در معرض نابود شدن قرار گرفته است.

مساله ی درمان کانال ریشه ی دندان همیشه برای افراد با سوال ها و ابهام های بسیار زیادی همراه بوده است.

خیلی از افرادی که برای درمان ریشه ی دندان خود به پزشک مراجعه می کنند، از وجود دغدغه هایی در مورد آینده ی دندان های عصب کشی شده در خود ابراز نگرانی می کنند.

همیشه این باور عمومی در اذهان مردم وجود دارد که عصب کشی، دندان ها را تضعیف کرده و در معرض خطر قرار می دهد.

البته بسیاری از پزشکان دندان هم به بیماران خود روکش کردن دندان عصب کشی شده را توصیه می کنند و همین توصیه باعث می شود که بیماران به این باور عمومی بیش تر اعتقاد پیدا کنند و فکر کنند که یقینا دندان ها بعد از عصب کشی شکننده و ضعیف می شوند.

از همین رو ما در ادامه شما را با عصب کشی دندان بیش تر آشنا می کنیم تا بدانید که این باور تا چه حد درست یا غلط است.

عصب کشی دندان چگونه انجام می شود؟

مرحله ی اول

وقتی یک دندان دچار پوسیدگی بیش از حد می شود، این پوسیدگی به عصب دندان می رسد و با ورود میکروب ها به داخل پالپ دندان باعث ایجاد شدن التهاب در پالپ می شود و این التهاب باعث افزایش حجم پالپ می شود و با توجه به این که پالپ دندان در یک محفظه ی بسته قرار دارد، موجب افزایش شدید فشار داخلی پایپ می گردد.

در نهایت این افزایش فشار منجر به فشار آمدن به پایانه های عصب دندان شده و درد دندان نیز از همینجا آغاز می شود. علت این که دندان درد بیش تر مواقع شب ها به سراغ انسان می آید این است که زمانی که انسان دراز می کشد فشار داخلی پالپ دندان باز هم بیش تر می شود.

مرحله ی دوم

در گذشته به این نکته پی برده بودند که با وارد کردن یک سوزن داغ شده به محل پوسیدگی، دندان درد خوب می شود.

دلیل اصلی آن بود که با سوراخ کردن سقف پالپ و جاری شدن خون، فشار داخل پالپ کاهش پیدا می کند و درد نیز کم می شود.

پزشکان هم در مطب، در جلسه ی اول چنین کاری می کردند. البته قدری شیک تر و بهداشتی تر این کار را انجام می دادند!

در واقع دندانپزشک با بی حس کردن و به وسیله ی فرز و توربین دندانپزشکی پالپ را باز می کنند و پانسمان می کنند و این کار باعث تسکین درد دندان می شود.

مرحله ی سوم

بعد از تمیز شدن و برداشته شدن پوسیدگی، به کانال های داخل ریشه ی دندان، دسترسی پیدا می شود.

این کانال ها می بایست از هر نوع بافت نرم و میکروب های احتمالی پاکسازی شده باشند و باید کانال ها فرم داده شوند. این کار با استفاده از فایل ها انجام می شود و بعد از این مرحله کانال های ریشه آماده ی پر کردن می شوند.

مرحله ی چهارم

کانال های ریشه که در مرحله ی سوم با آن ها آشنا شدید با موادی به نام گوتا پرکا، پر می شوند که این مواد، با نسوج انسانی سازگارند و موادی که همراه دارند باعث می شوند که مشاهده ی آن توسط رادیوگرافی آسان شود و هم چنین توانایی شکل پذیری و فشرده شدن هم دارند. تا این مرحله به دو بار رادیو گرافی نیاز هست تا بشود طول کلی ریشه ی دندان را اندازه گرفت و از پرشدن کامل ریشه اطمینان یافت.

لازم به ذکر است که پر کردن کامل اهمیت بالایی دارد و اگر به درستی صورت نگیرد باعث شکست درمان ریشه ی دندان خواهد شد.

هزینه عصب کشی و پر کردن دندان سال 97

عصب کشی و پر کردن دندان از رایج ترین خدمات مربوط به دندان هستند که همیشه بسیاری از کسانی که به دندانپزشک مراجعه می کنند برای انجام این دو کار در مطب ها حضور پیدا می کنند.

هزینه عصب کشی و پرکردن دندان در سال 97 با توجه برای هر شخص با توجه به نوع بیمه ای که تحت پوشش آن قرار گرفته است متفاوت می باشد.

معمولا بیمه های تکمیلی خدمات خوبی را برای خدمات دندانپزشکی به افراد تحت پوشش خود ارائه می دهند و کسانی که تحت پوشش این بیمه قرار گرفته اند، معمولا هزینه های کم تری برای هزینه های دندانپزشکی پرداخت می کنند.

هزینه جراحی دندان عقل چگونه محاسبه می‌شود؟

در مواجهه با دندان عقل و کشیدن آن راه‌ها و روش‌های مختلفی را می‌توان انتخاب کرد که هزینه‌های مختلفی را به همراه دارند.

با توجه به اینکه دندان عقل شما در چه وضعیتی قرار دارد، پزشک متخصص در رابطه با کشیدن دندان عقل روشی را پیشنهاد می‌کند. در زیر نحوه محاسبه هزینه کشیدن دندان عقل را بر اساس وضعیت دندان توضیح می‌دهیم.

کشیدن دندان عقل بدون جراحی

در برخی موارد معدود دندان عقل در وضعیت پایدار و ریشه آن در زاویه مناسبی برای کشیدن دندان بدون نیاز به جراحی قرار دارد. معمولاً در این موارد دندان عقل مانند دیگر دندان‌ها رشد کرده و درون بافت قرار ندارد.

پس از رادیوگرافی و معاینه توسط پزشک متخصص و با تشخیص ایشان این کار قابل انجام است. هزینه کشیدن دندان عقل بدون جراحی ارزان‌تر از سایر روش‌های کشیدن دندان عقل است.

لازم به ذکر است در صورتی که تاج دندان در حین بیرون آمدن دچار آسیب شود، ممکن است ادامه پروسه به این روش ممکن نبوده و نیاز به جراحی دندان باشد.

هزینه جراحی دندان عقل

هزینه جراحی دندان عقل

هزینه جراحی دندان عقل با توجه به اینکه ریشه دندان در نسج و بافت نهفته باشد یا خیر و میزان این نهفتگی چقدر است محاسبه می‌شود.

با مراجعه به پزشک متخصص می‌توان میزان این نهفتگی را مشخص و با توجه به آن هزینه جراحی نیز تعیین شود. هزینه‌های اضافی که در این پروسه درمانی ممکن است اضافه شود، عبارت‌اند از: جراحی ریشه نهفته در نسج سخت، نیاز به بخیه در جراحی و تعداد آن، جراحی دندان عقل نهفته در استخوان و موارد پیش‌بینی نشده.

هزینه جراحی دندان عقل نهفته

دندان عقل نهفته همان‌طور که از نامش پیداست درون بافت لثه قرار دارد و بخشی از آن بیرون از لثه دیده می‌شود. حتی در برخی مواقع دندان به صورت مورب رشد کرده و به دندان آسیا فشار وارد می‌کند. هزینه جراحی دندان عقل نهفته را به سه صورت محاسبه می‌کنند.

  1. در صورتی که دندان عقل نیمه نهفته باشد.
  2. نهفته درون نسج نرم باشد.
  3. نهفته درون نسج سخت باشد. درجه سختی و هزینه هر یک از این روش‌ها از 1 تا 3 به ترتیب بالاتر و پرهزینه‌تر خواهد بود.

هزینه کشیدن دندان عقل با بیمه تأمین اجتماعی

با توجه به محدودیت‌هایی که بیمه تأمین اجتماعی در رابطه با هزینه‌های دندانپزشکی دارد، پروسه‌های محدودی را می‌توان با این بیمه پرداخت کرد.

کشیدن دندان عقل بدون جراحی در مراکز وابسته به این سازمان ممکن است با بیمه محاسبه شود اما در مراکز خصوصی و در صورت نیاز به جراحی باید هزینه‌های آن را به صورت آزاد پرداخت کنید.

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات
5 دیدگاه در "هزینه کشیدن دندان عقل + عوارض و راهنما (شهریور 99)"
Avatar باران گفت:

مطلب خیلی کامل و مفیدی بود سپاس ازشما

Avatar رضا گفت:

چهار دندان عقل خراب هستن ومن میترسم بکشم کلا از کشیدن دندان میترسم چکار کنم

دکتر یزدی زاده دکتر یزدی زاده گفت:

راهی جز کشیدن وجود ندارد چون در دراز مدت ممکن است باعث پوسیدگی در فک شود

Avatar کیمیا گفت:

خسته نباشید
نرخ جراحی دندان عقل به چه صورت محاسبه میشه؟
یعنی قیمت کشیدن دندان عقل پایین با دندان فک بالا فرق داره؟

Avatar هدی گفت:

ممنون از مطالب خوبتونهزینه جراحی دندون عقل همه جا تعرفه یکسانی داره؟یا در مطب های خصوصی فرق میکنه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *