عوارض کامپوزیت دندان | بررسی انواع کامپوزیت دندان

پروتز دندان
دسته‌بندی وبلاگ
نویسنده دکتر یزدی زاده
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۱۱ دی ۱۳۴۸
به این مقاله امتیاز دهید

آشنایی با کامپوزیت دندان و انواع آن

کامپوزیت دندان یکی از روش‌های جدید و پرطرفدار  برای درمان و زیبایی لبخند به شمار می‌آید. در واقع کامپوزیت دندان ترکیبی از ماده ماتریکس رزینی می‌باشد که به صورت خمیر است و بر روی دندان به وسیله تابش نور قرار می‌گیرد.

ازمهم‌ترین کاربردهای این روش این است که برای  ترمیم دندان‌های شکسته شده و خالی و همچنین برای برطرف کردن لکه‌های دندانی و  مرتب کردن دندان‌ها و ایجاد زیبایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بهتر است بدانید که لمینت دندان دارای دو نوع سرامیکی و کامپوزیتی می‌باشد. لمینت کامپوزیتی از ثبات رنگ کمتری نسبت به سرامیکی برخوردار می‌باشد ولی در عوض  قیمت نسبتا کمتری نسبت به نوع سرامیکی دارد.

هزینه و قیمت کامپوزیت دندان

هزینه کامپوزیت دندان

بهتر است بدانید که هزینه کامپوزیت دندان به عواملی مختلفی بستگی دارد،  این هزینه به میزان درصد آسیب دیدگی دندان بیمار وابسته است، در واقع می‌توان گفت مقدار آسیب دیدگی  دندان میزان درمان مورد نیاز بیمار را به طور واضح مشخص می‌کند.

همچنین در تعیین هزینه کامپوزیت دندان عواملی مانند تجربه ، سابقه و دستمزد دندانپزشک، تعداد دندان‌های تحت درمان، نوع برند مواد مصرفی، لابراتوار و جلسات معاینه دارای تاثیر بسیار چشمگیری می‌باشند همچنین منطقه جغرافیایی و زمان استفاده از این روش برای درمان نیز در هزینه کامپوزیت دندان بی‌تاثیر نیست.

اما در حالت کلی قیمت کامپوزیت دندان  مبلغی متغییر است و معمولا در یک یا دو جلسه توسط دندانپزشک انجام می‌شود .

طول عمر کامپوزیت

بهتر است بدانید که طول عمر کامپوزیت رابطه‌ی بسیار مستقیمی با مراقبت‌های فردی و رعایت بهداشت دهان و دندان دارد.

همچنین انجام ندادن بعضی اعمال مانند گاز زدن ته دیگ  و غذاهای سفت و جویدن یخ به طور بسیار چشمگیری بر روی طول عمر دندان تاثیر مستقیم دارد و به طول عمر کامپوزیت دندان اضافه می‌کند.

لازم به ذکر است که اگر کامپوزیت دندان دچار پوسیدگی یا پریدگی شود به راحتی توسط پزشک  قابل ترمیم می‌باشد  و جای هیچ‌گونه نگرانی را ندارد.

در حالت کلی  بهتر است بدانید که میزان ماندگاری کامپوزیت دندان بسیار زیاد می‌باشد و با رعایت آنچه که گفته شد کامپوزیت تا  بیش از  ۱۰  سال می‌تواند عمر کند.

برند و مارک کامپوزیت دندان

بهترین مارک کامپوزیت دندان

لازم به ذکر است که کامپوزیت دندان از لحاظ کیفیت مانند مواد دیگر دارای بهترین و بدترین نوع می‌‌باشد. بهتر است بدانید که  در بین برندهای گوناگون کامپوزیت دندان کامپوزیت‌های آمریکایی، ژاپنی و آلمانی از بهترین نوع کامپوزیت‌ها به شمار می‌آیند.

لازم به ذکر است که قیمت این کامپوزیت‌ها بسیار متفاوت می‌باشد اما این تفاوت قیمت از لحاظ کیفیت نمی‌توان تفاوت چشمگیری را بین آنها به وجود بیاورد.

انواع کامپوزیت دندان

همانطور که می‌دانیم کامپوزیت دندان دارای انواع متفاوتی می‌باشد. کامپوزیت دندان ماکروفیل یا درشت دانه یکی از اولین نوع کامپوزیت می‌باشد که حاوی ذراتی از ۱۰ میکرومتر تا ۵۰ میکرومتر می‌باشد.

از مضرات کامپوزیت دندان می‌توان به این اشاره داشت که پولیش سطح ترمیم به وسیله آنها  بسیار سخت و دشوار است، اما در مقابل این نقص و عیب آن جالب است بدانید که  از  مقاومت  بسیار بالای برخوردار می‌باشد.

همچنین کامپوزیت دندان میکروفیل یا ریز دانه یک نوع کامپوزیت دندان است که در اواخر دهه ۷۰ میلادی وارد دنیای دندانپزشکی شده است و به صورت گسترده مورد استفاده دندانپزشکان قرار گرفته است.

بهتر است بدانید این نوع کامپوزیت دندان دارای ذراتی  کوچکتر از ۱۰۰ نانومتر می‌باشد. لازم به ذکر است که این ذرات برای افزایش بار فیلر طراحی شده‌اند اما فعلا برای استفاده دندان‌های عقبی مناسب نیستند زیرا هنوز به مقاومت کافی برای این کار نرسیده‌اند.

از مزیت‌های این نوع کامپوزیت دندان می‌توان به سهولت پولیش و صاف بودن سطح ترمیم اشاره کرد.

یکی دیگر از انواع کامپوزیت دندان کامپوزیت هیبرید، میکرو هیبرید و نانو هیبرید است. بهتر است بدانید که این نوع کامپوزیت‌های دندان ذراتی در محدوده ۱۰ تا ۵۰ میکرومتر و همچنین ذراتی در اندازه حدود ۴۰ نانومتر دارند.

همچنین نانو هیبریدها  ومیکرو هیبرید ها هر دو در گروه کامپوزیت‌های هیبرید قرار گرفته‌اند و محدوده اندازه ذرات این مواد کمتر از ۱۰۰ نانومتر تا بیش از یک میکرومتر است.

یکی از مزیت‌های قابل توجه آنها این است که مقاومت آنها در مقابل ساییدگی افزایش یافته و از استحکام بالاتری برخوردار می‌باشند.

اما یکی از معایب این نوع کامپوزیت‌های دندان این است که به علت فرآیند استهلاک رزین بین ذرات تخریب می‌شود که این امر باعث می‌شود در طول زمان زیبایی خود را از دست بدهند و در زیبایی چهره و لبخند بیمار تاثیر منفی را به دنبال داشته باشند.

نانو کامپوزیت دندان یکی دیگر از انواع کامپوزیت دندان می‌باشد که بیشتر برای بر طرف ساختن مشکلات هیبریدی ساخته شده است. بهتر است بدانید که اندازه ذرات در نانو کامپوزیت دندان ، ۲۰ نانومتر می‌باشد.

از مزیت‌های این نوع کامپوزیت دندان  می‌توان به این اشاره داشت که ذرات نانو در کنار هم قرار می‌گیرند و خوشه نانو را تشکیل می‌دهند که  به طور چشمگیری باعث افزایش مقاومت مواد می‌شوند.

و در طول زمان اگر یک نانو ذره از این خوشه جدا شود فضای خالی آن  اصلا  با چشمان غیر مسلح دیده نمی‌شود  و به هیچ وجه احساس نمی‌شود. و از همه مهم‌تر به دلیل استحکام و مقاومت بالایی که دارد برای دندان‌های عقبی قابل استفاده و پر کاربرد می‌باشد.

لازم به ذکر است که دندانپزشکان  علاوه بر اندازه کامپوزیت باید به موارد دیگری نیز توجه کند برای مثال موقعی که ناحیه بزرگی از دندان‌های عقبی ترمیم می شوند استفاده از نانو کامپوزیت دندان با لایه‌‌های دو میلی‌متری بسیار بهتر و راحت‌تر از پرکردن باک فیل می‌باشد.

یکی دیگر از مزیت‌های نانو کامپوزیت غیر توده‌ای انتخاب رنگ می‌باشد زیرا در این حالت می‌توان به راحتی طیفی وسیعی از رنگ‌ها را انتخاب کرد.

مزایا و معایب کامپوزیت دندان

مشکلات کامپوزیت دندان

عوارض کامپوزیت دندان

همانطور که می‌دانید هر عملی دارای یکسری عوارض جانبی می‌باشد که کامپوزیت کردن دندان نیز از این امر مستثنی نیست.

اما به جرات می‌توان گفت در صورتی که برای درمان به یک پزشک متخصص و ماهر مراجعه کنید و دندانپزشک از بهترین نوع کامپوزیت برای درمان دندان‌های شما استفاده کند هیچ عارضه‌ جانبی  را به دنبال نخواهد داشت.

از آنجایی که این درمان بدون تراش انجام می‌گیرد تقریبا روشی بی ضرر و بدون خطر  به شمار می‌آید.

لازم به ذکر است استفاده از کامپوزیت دندان دارای مزیت‌های بسیار زیادی می‌باشد. بهتر است بدانید که این روش در طرح لبخند بسیار پرکاربرد و قابل استفاده می‌باشد و به دندان  بیمار هیچ گونه آسیبی  و صدمه‌ای را  نمی‌رساند.

از دیگر مزیت‌های قابل توجه این روش درمانی این است که ماده آن غیر قابل حل می‌باشد. همچنین در صورت کمبود آب در بدن  این ماده هیچ‌ گونه حساسیتی را نشان نمی‌دهد. ازهمه مهم‌تراستفاده از آن  از لحاظ اقتصادی بسیارمقرون به صرفه می‌باشد.

همچنین برای مشاهده تاثیر کامپوزیت دندان بر روی دندان‌ها و چهره  یکی از بهترین راه‌ها مشاهده فیلم کامپوزیت کردن دندان است، که این فیلم‌ها در سایت‌های گوناگون موجود و قابل مشاهده می‌باشند، با مشاهده‌ی این فیلم‌ها  می‌توان به خوبی و به صورت مستقیم  با مراحل انجام این کار آشنا شد و از نزدیک شاهد تاثیر شگفت انگیز این روش بر روی چهره و زیبا شدن لبخند و طراحی دندان‌ها باشید.

در این فیلم‌ها شاهد این هستید که دندانپزشک زیبایی  دندان‌ها را به صورت منظمی و با تبحر خاصی صیقل می‌دهد و بخشی از دندان را بدون اینکه کوچک‌ترین آسیب و صدمه‌ایی به دندان برسد به صورت خیلی کم تراش می‌دهند.

سپس این مواد خمیری که از رزین ساخته شده است به وسیله تابش نور بر روی دندان‌ها قرار می‌دهند.

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات
10 دیدگاه در "عوارض کامپوزیت دندان | بررسی انواع کامپوزیت دندان"
Avatar بیان گفت:

سلام خسته نباشید .دندانی که پوسیده شود.و‌کامپوزیت باشد ترمیم میشه؟

Avatar مهراسا گفت:

قبل از اینکه کامپوزیت رو بزارن دندان را باید از سیقلی بودن دراورن یا نه

Avatar mahsa گفت:

ایا بعد از یه مدت میشه از روی دندون بدون اینکه اسیبی به دندون بزنه ورش داشت

دکتر یزدی زاده دکتر یزدی زاده گفت:

با سلام خدمت شما بله امکانش هست اما امکان آسیب هم وجود دارد

Avatar سحر گفت:

سلام وقتتون بخیر
آیا کامپوزیت برای دندان ضرر دارد؟

دکتر یزدی زاده دکتر یزدی زاده گفت:

سلام وقتتون بخیر
از ضررهای کامپوزیت دندان می‌توان به افزایش حساسیت در دندانها اشاره کرد.

Avatar علی گفت:

کامپوزیت دندان جه عوارضی دارد؟

دکتر یزدی زاده دکتر یزدی زاده گفت:

از عوارض کامپوزیت کردن دندان می‌توان به افزایش حساسیت در دندانها اشاره کرد.

Avatar محمد گفت:

آیا کامپوزیت دندان ضرر دارد؟

دکتر یزدی زاده دکتر یزدی زاده گفت:

همانطور که می‌دانید هر عملی دارای یکسری عوارض جانبی می‌باشد که کامپوزیت کردن دندان نیز از این امر مستثنی نیست. ضرر کامپوزیت ممکن است وجود داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *