دهان شویه؛ طرز صحیح استفاده + ۵ نوع مختلف دهان شویه

دهان شویه
دسته‌بندی وبلاگ
نویسنده دکتر یزدی زاده
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۱۱ دی ۱۳۴۸
به این مقاله امتیاز دهید

هدف از نگارش این مطلب ما معرفی انواع دهان شویه و همچنین نحوه استفاده از دهان شویه می باشد. همچنین علاوه بر این مطالبه مزایا دهان شویه و معایب دهان شویه را هم ذکر می کنیم. بنابراین اگر علاقه دارید که طرز صحیح استفاده از دهان شویه را بدانید و با انواع آن آشنا شوید در این مقاله با ما همراه باشید.

در واقع امروزه دهانشویه ها به یک از وسایل بهداشتی مردم تبدیل شده اند و این وسیله به قدری حائز اهمیت است که حتی افرادی که حوصله استفاده از مسواک یا نخ دندان را ندارند از این محلول استفاده می کنند ولی لازم به ذکر است که بدانید این محلول جایگزین مسواک زدن نیست. در واقع باید بدانید که این محلول دارای انواع مختلفی است. از این رو افرادی که از این محصول استفاده می کنند می دانند که انواع دهان شویه از خوشبو کننده و سفید کننده دندان تا ضدعفونی کننده و دهان شویه ‌های درمانی می باشد.

دهان شویه؛ طرز صحیح استفاده

در واقع نکته ای که در استفاده از این محصول بهداشتی قابل تذکر است و حتما باید این نکته را به یاد داشته باشید این است که هرگز نباید دهانشویه نامناسب انتخاب کنید و حتما باید نحوه استفاده از دهان شویه آن هم استفاده صحیح را بلد باشید چرا که در غیر این صورت جواب بالعکس می گیرد مثلا دندان های شما زرد می شود و یا حتی امکان دارد به سرطان دهان مبتلا شوید.

حال برای اینکه به این امراض مبتلا نشوید باید انواع دهان شویه مناسب و طرز صحیح استفاده از آن را بلد باشید. برای آشنایی با این مطالب در ادامه با ما همراه باشید.

صحیح ترین نحوه استفاده از دهان شویه

صحیح ترین نحوه استفاده از دهان شویه

در واقع استفاده صحیح از این محلول بهداشتی برای حفظ سلامت و بهداشت دهان و دندان و همچنین از بین بردن بوی بد دهان بسیار موثر است کمک می کند که افراد دارای نفس تازه ای باشند. در واقع استفاده از این محلول برای نقاط خاص دهان مثل نقاطی که مسواک به آنجا نمی رسد نظیر پشت گلو و بین دندان ها و داخل گونه ها و زیر زبان بسیار مفید است. از این رو بهتر است که طرز صحیح استفاده از این محلول و غرغره کردن آن در دهان را بیاموزید و همچنین انواع دهان شویه را بشناسید تا مناسب ترین آن را انتخاب کنید.

طرز صحیح استفاده از دهان شویه چگونه است؟

نحوه صحیح استفاده از این محلول بهداشتی به این صورت است که ابتدا باید بر طبق بروشور مقداری معین از این محلول را بردارید و دهان خود را پر کنید. سپس این محلول را به مدت ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در دهان خود غرغره کنید و در تمام نقاط دهان بچرخانید. پس از اینکه این محلول را کاملا در کل دهان چرخانیدید می توانید آن را بریزید و سپس برای غرغره کردن مجدد مقداری تازه از محلول را وارد دهان کنید.

مجددا این محلول را به مدت ۳۰ تا ۶۰ ثانیه در دهان غرغره کنید. شاید بسیاری از افراد مرحله غرغره کردن را جدی نمی گیرند و به دلیل اینکه وقتگیر است از آن صرف نظر می کنند ولی لازم است بدانید که این مرحله بسیار مهم است چرا که تعداد زیادی از باکتری ها که سبب بدبو کردن دهان می شوند دقیقا در قسمت پشت دهان و گلو وجود دارند.

از دیگر سوالاتی که ذهن افرادی که این محلول بهداشتی را مصرف می کنند این است که آیا لازم است پس از استفاده از دهان شویه دهان را بشوییم؟

طرز صحیح استفاده از دهان شویه

در واقع برای پاسخ به این سوال می توان اینگونه پاسخ داد که دو حالت وجود دارد برخی افراد علاقه دارند پس از شستن دهان با دهان شویه آن را با آب بشویند و بسیاری نیز علاقه دارند باقی مانده این محلول در دهانشان بماند تا بیشتر دهانشان را شستشو دهد و سپس آن را با آب آبکشی کنند. در حالتی که تمایل دارید باقی مانده دهان شویه در دهانتان باقی بماند باید توجه داشته باشید که حداقل به مدت ۱۰ دقیقه نه چیز بخورید و نه بیاشامید.

ولی در صورتی که دهان شویه ای استفاده می کنید که بسیار قوی است یعنی حاوی مقدار زیادی الکل یا هیدروژن پراکسید است بهتر است که بعد از خارج کردن دهانشویه از دهان حتما با آب دهان خود را بشویید و باقی مانده آن را در دهان باقی نگذارید. لذا برای این مورد باید با انواع دهان شویه ها ﺁشنا شوید.

آشنایی با انواع دهان شویه

انواع دهان شویه در حالت کلی شامل دو دسته درمانی و غیر درمانی می باشند. نوع درمانی محلول همان طور که از نامش مشخص است برای درمان برخی بیماری ها اعم از بیماری های لثه و بدبویی دهان به کار می رود و این نوع دهان شویه ها حتما باید با تجویز پزشک استفاده شوند. اما نوع غیردرمانی این محلول برای رعایت بهداشت مورد استفاده قرار می گیرد و به راحتی می توانید آن ها را از بازار تهیه نمایید.

دهان شویه های غیردرمانی خود شامل دو نوع حاوی الکل و بدون حاوی الکل هستند. در واقع استفاده از نوع حاوی الکل این شوینده اثرگذاری بیشتری دارد و همچنین راحت ‌تر جذب مخاط دهان و لثه می شوند که این از مزایا دهان شویه حاوی الکل است. اما این دهان شویه باعث می شود که دهان خشک شود و اگر به صورت طولانی مدت از آن استفاده شود سبب بروز برخی بیماری ها مثل سرطان دهان می شود. که این مورد از معایب دهان شویه حاوی الکل است.

آشنایی با انواع دهان شویه

در واقع درست است که مزایا دهان شویه فاقد الکل مثل شوینده حاوی الکل نیست ولی معایب دهان شویه حاوی الکل را هم ندارد و بسیار ایمن تر می باشد. در ادامه به مزایا و معایب دهان شویه ها می پردازیم.

معایب و مزایا دهان شویه

اگر این محلول حاوی الکل باشد سبب خشکی دهان و در نتیجه ایجاد بوی بد دهان می شود. مچنین سبب می شود که پس از غذا خوردن همیشه مقداری غذا روی مینای دندان باقی بماند. این از معایب دهان شویه حاوی الکل است. در این مواقع توجه کنید که هرگز از دهانشویه های درمانی استفاده نکنید چراکه با مواد غذایی واکنش می دهد و محیط اسیدی ایجاد می کند که سبب آسیب رسیدن به مینای دندان می شود. در صورت استفاده طولانی مدت سبب تغییر رنگ دندانها می شود.

برخی از این محلول ها ضدعفونی کننده هستند. که در صورت استفاده طولانی مدت از این نوع دهانشویه سبب به هم ریختگی فلور میکروبی دهان می شود. همچنین در صورت استفاده طولانی مدت از این نوع دهانشویه سبب می شود که باکتری های مفید از بین بروند که در این صورت شرایط رشد برخی میکروب ها فراهم می شود. که در نهایت منجر به ایجاد قارچ دهان می شود.

معایب و مزایا دهان شویه

ولی اگر دهان شویه شما حاوی فلوراید باشد سبب مقاوم و مستحکم شدن ساختمان دندان می شود و از پوسیدگی آنها جلوگیری می نماید. همچنین برخی دهانشویه ها خاصیت درمانی دارند که محلول های ضدعفونی کننده دارای کلرهگزیدین از این نوع می باشند. معمولا این محصول برای جلوگیری از ایجاد عفونت های بعد از جراحی تجویز می شود.

در واقع امروزه به جای الکل سعی می شود که از مواد موثر دیگری استفاده شود. درست است که الکل یک ضدعفونی کننده بسیار قوی است ولی بسیار خشن است و در زمان استفاده طولانی مدت سبب آسیب رسیدن به سلول های دهان می شود. که به مرور سبب زخم شدن دهان و دندان می شود و از این رو امروزه چندین جایگزین خوب برای این ماده استفاده می شود.

بر اساس تحقیقات انجام شده مواد شیمیایی اکسیدکننده سبب کشتن و از بین بردن باکتری های فعال در دهان می شوند و همچنین ترکیبات گوگردی تولید شده باکتری ها را خنثی می کنند. آب اکسیژنه و کلیرید روی و دی اکسید کلر از جمله این مواد شیمیایی اکسیدکننده هستند که در این دهان شویه ها استفاده می شوند.

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *