تریادنت (Teriadent) درمان آفت دهان! خمیر دهانی یا پماد تریادنت

درمان آفت دهان با پماد تریادنت
دسته‌بندی وبلاگ
نویسنده دکتر یزدی زاده
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۱۱ دی ۱۳۴۸
۱.۵/۵ - (۲ امتیاز)

پماد تریادنت یکی از معروف ترین داروها برای درمان آفت های دهانی است که معمولا اکثر پزشکان آن را تجویز می کنند. آفت دهان، امکان دارد همه ما با این بیماری و معضل روبه رو شده باشیم . آفت معمولا بین ۵ تا ۶ روز دوره درمان دارد اما بعضی اوقات بسیار ملتهب میشود و مواقع غذا خوردن و صحبت کردن انسان را دچار مشکل میکند.

این بیماری باعث ایجاد زخم کوچک و همچنین سطحی در میان بافت نرم دهان میشود و دلایل اصلی آن استرس، تغییرات هورمونی و برخی از بیماری ها میباشد. ما در این مقاله به یکی از راه های درمان این بیماری می پردازیم و پماد تریادنت را خدمت شما معرفی میکنیم. همچنین چگونگی استفاده از این دارو و مقایسه آن نسبت به داروهای دیگر میپردازیم.

پماد تریادنت یا تریادنت خمیر دهانی از رایج ترین راه های درمانی بیماری آفت میباشد. تریادنت از دسته دارو های کورتیکواستروئیذ میباشد و از طریق مخاط به قسمت آسیب دیده دارو رسانی میشود. شکل این دارو به صورت خمیر دهانی یا همان پماد میباشد.

هدف استفاده از پماد تریادنت که به صورت دارورسانی از طریق مخاط شناخته میشود، ایجاد تماس طولانی مدت دارو با قسمت آسیب دیده است. همچنین به دلیل تماس مستقیم پماد تریادنت با زخم باعث جذب بیشتر و تاثیر سریع تر روی درمان آفت را دارد.

مکانیسم اثر خمیر دهانی تریادنت

پماد تریادنت گلوکوکورتیکوئید ها را برای ساختن آنزیم ها ، که عامل اصلی کاهش التهاب است، تحریک میکنند . به مرور زمان و استفاده مکرر از این دارو باعث خوب شدن زخم آفت میشود.

خمیر دهانی تریادنت

طرز خمیر استفاده دهانی تریادنت

قبل از استفاده از پماد تریادنت ابتدا حتما محل آسیب دیده در دهان را به خوبی بشوید  تمیز کنید. سپس محل زخم را به آرامی خشک کنید. البته توجه داشته باشید که با یک پنبه یا دستمال نرم ضد عفونی شده این کار را انجام دهید. بعد از خشک کردن محل آفت یک لایه از پماد تریادنت را بر روی انگشتان خود گذاشته و به آرامی روی محل آفت قرار دهید.

این نکته را حتما به یاد داشته باشید که تریادنت را حتما بعد از قرار دادن روی زخم به آرامی فشار دهید و از مالیدن روی زخم حتما پرهیز کنید. تریادنت خمیر دهانی را روزی ۳ الی ۴ بار بعد از خوردن غذا یا قبل از خوابیدن در محل آفت در دهان خود قرار دهید تا این پماد زمان طولانی تری را با زخم ایجاد شده در دهان شما تماس داشته باشد تا طول درمان این بیماری کاهش پیدا کند. لازم به ذکر است که بعد از استفاده از پماد تریادنت به شدت از خوردن و آشامیدن بپرهیزید چون ممکن است این دارو همراه با مواد غذایی به داخل بدن شما رفته و مشکلاتی را ایجاد کند.

همه چیز درباره ی عوارض جانبی استفاده از پماد تریادنت

تریادنت عوارض جانبی خطرناکی ندارد ولی اگر مدت طولانی و در وسعت زیاد و بدون تجویز پزشک از این دارو استفاده کنید ممکن است دچار حساسیت های پوستی و دهانی شوید. این دارو بیشترین عوارض را میتواند در کودکان داشته باشد و در افراد بزرگسال کمتر شاهد عوارض بوده ایم. به افرادی که حساسیت های شدید پوستی و دهانی دارند توصیه میشود که از این دارو استفاده نکنند و برای درمان آفت دهان از داروهای دیگر که در بازار موجود است با تجویز پزشک استفاده نمایند.

تفاوت خمیر دهانی تریادنت و محلول گیاهی

پماد موضعی تریادنت چندین بار توسط پژوهشگران جوان کشور ما با چند محلول و دارو مقایسه شد و به نتایج جالبی نیز رسیدند که ما در ادامه به چند نوع تفاوت این دارو با دارو های دیگر خواهیم پرداخت :

تفاوت بین خمیر دهانی تریادنت و ژل سالویزان

در سال تحصیلی ۹۴-۹۵ گروهی از دانشجویان دانشکده دندان پزشکی جندی شاپور برای پیدا کردن تفاوت بین داروها و همچنین میزان و نوع تاثیر گذاری داروها بر روی آفت، تحقیقی را شروع کردند. ابتدا سی نفر از افرادی که مبتلا به آفت بودن را به دو گروه ۱۵ نفری تقسیم کردند. سپس برای درمان گروه ۱ از ژل سالویزان استفاده شد و برای گروه دوم پماد تریادنت تجویز و استفاده کردند.

بهبود آفت دهان

سپس با نرم افزارspss و استفاده از آزمون فریدمن نتایج را مورد بررسی قرار دادند. یافته ها نشان گر تفاوت های معناداری در میزان درد و اندازه ضایعه آفت، قبل و بعد از استفاده از دارو بود. در این پژوهش مشخص شد که گروهی که از ژل سالویزان برای درمان استفاده کردن به مراتب درد بسیار کمتری را در محل آفت نسبت به گروه دوم حس کردن.

این بدین معنی بود که از نظر تسکین درد ژل سالویزان عملکرد به مراتب بهتری نسبت به تریادنت داشته است. اما پماد تریادنت در کاهش اندازه ضایعه عملکرد بسیار مناسبتری نسبت به ژل سالویزان داشته است . پس خمیر دهانی تریادنت در بهبودی ضایعه آفتی بسیار مناسب تر واقع شده است.

تفاوت بین پماد تریادنت و محلول گیاهی که برای درمان آفت استفاده میشده است.

در سال ۱۳۸۸ در دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان دانشجویان طبق یک پژوهش کار آموزی بالینی برای یافتن نوع تاثیرگذاری پماد تریادنت و محلول گیاهی بر درمان ضایعه دهانی آفت صورت پذیرفت. در این پژوهش ابتدا تعداد ۱۰۰ نفر از افراد مبتلا به این بیماری را شناسایی کرده سپس به دو گروه ۵۰ نفره تقسیم کردند.

به گروه اول محلول گیاهی و به گروه دوم پماد تریادنت جهت درمان داده شد. بیماران گروه ۱ و ۲ با دو روش درمانی جداگانه به مدت ۱ هفته تحت درمان و زیر نظر قرار گرفتند. بعد از دوره درمان نتایج همراه با اظهارات بیماران از لحاظ برطرف شدن کامل درد و همچنین خوب شدن زخم جمع آوری شد.

و با نرم افزار spss و همچنین با استفاده از آزمون مجذور کای مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. در این دو روش درمانی بین دو گروه تفاوت های معناداری مشاهده نشد و هر دو دارو تقریبا از نظر کاهش درد و میزان تاثیرگذاری در بهبودی در یک سطح قرار داشته اند.

تفاوت پماد تریادنت و کورتیکو استروئید تزریقی در درمان آفت

در این تحقیق که دانشگاه علوم پزشکی مشهد توسط دانشجویان صورت گرفت همانند روش های بالا افراد به دو گروه تقسیم شدند و نتایج برای میزان سوزش زخم و درد توسط معیار vas ا اندازه گیری شد.

درمان آفت

این داروها هم نیز از نظر میزان کاهش درد تفاوتی نسبت به هم نداشته اند ولی از نظر میزان بهبودی تریادنت تاثیر بهتری بر روی افراد مبتلا داشته است.

با بررسی این ۳ تحقیق که توسط جوانان این مرز و بوم صورت گرفته نتیجه میگیریم که پماد تریادنت یکی از موثرترین داروها در بهبودی آفت است. و داروهای مشابه که قبلا استفاده میشده هم در برخی موارد به این دارو نزدیک میباشند. همچنین پزشکان برای درمان کودکان و نوزادان نیز از این دارو استفاده میکنند چون استفاده از این دارو خطر کمتری نسبت به داروهای دیگر برای کودکان دارد.

در آخر توصیه میکنیم چه برای استفاده از پماد تریادنت و یا هر داروی دیگر حتما با تجویز پزشک باشد. چون این دسته از دارو ها چون در دهان فرد بیمار استفاده میشود اگر اشتباه استفاده شود بخصوص در کودکان باعث مسمومیت میشود. همچنین تریادنت را از مراکز و داروخانه های معتبر خرید نماید و به استاندارد و شرایط نگهداری این دارو دقت فرمایید و این دارو را حتما از دسترس کودکان خارج کنید .

contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات
5 دیدگاه در "تریادنت (Teriadent) درمان آفت دهان! خمیر دهانی یا پماد تریادنت"
Avatar رمضان مرادیان ملک اباد گفت:

آیا پماد تریادنت برای درمان وباسیر که یک ضایعه ملتهب در روده ایجاد میکند مآثر است؟….چون تجربه شخصی یکی از دوستان …با استفاده از این پماد برای درمان وباسیر به گفته خودش بسیار متأثر بوده‌ پدر حالیکه در مرحله ونوبت عمل وباسیر بود به شکلی اتفاقی استفاده کره بود وکاملا بهبود یافته بود (به گفته خودش)

دکتر یزدی زاده دکتر یزدی زاده گفت:

سلام جناب رمضان،
مقادیری از مواد استفاده شده در تریادنت تقریبا مشابه با داروی درمانی مد نظر هست اما برای این درمان نتیجه قطعی ندارد.

Avatar هدایتی گفت:

باسلام خمیر دهانی تریادنت معجزه ای برای درمان افت دهانی کافی سه بار استفاده بشه

Avatar سعید گفت:

آیا از این پماد میشه برای آفتی که روی زبان هست استفاده کرد

Avatar Arezoomandi گفت:

سلام پماد تریادنت رو میگن نباید وارد بدن بشه مادرم لیکن پلان داره و از این پماد استفاده میکنه پماد رو دو ساعت داخل دهان نگه میداره و بعد میشوره سوال من اینه که باید شسته بشه یا ن ؟موقعی که پماد داخل دهان هست اب دهنش رو قورت بده یا ن؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *