در مورد انواع ایمپلنت دندان همه چیز را بدانید

انواع ایمپلنت دندان
دسته‌بندی وبلاگ
نویسنده دکتر یزدی زاده
زمان مطالعه
تاریخ انتشار ۱۱ دی ۱۳۴۸
به این مقاله امتیاز دهید

در عصر حاضر ایمپلنت بهترین و مطمئن ترین روش برای جایگذاری دندان های از دست رفته می باشد. ایمپلنت های دندان به طور کلی از سه قسمت اصلی با نام فیکسچر، اباتمنت و روکش تشکیل شده اند. با توجه به روش کاشت دندان، محل کاشت و جنس فیکسچر به کار رفته شده در ساختار آن ایمپلنت ها به انواع گوناگون تقسیم بندی می شوند.

فیکسچر به کار رفته شده در ایمپلنت ها از جنس فلزهای گوناگون می باشد، اما رایج ترین نوع فیکسچر از جنس تیتانیوم می باشد.

فیکسچرهای تیتانیومی بیشترین تطابق را با سلول های بدن داشته و از تحلیل بافت های استئو کلاست جلوگیری کرده و مانع استخوان سازی نمی شوند، به همین سبب به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند.

علاوه بر فیکسچر به کار رفته شده، ایمپلنت ها با توجه به محل کاشت در انواع مختلف از قبیل subperiosteal، Transosteal، Endosteal، Intramucosal، Implant External Connection، Implant Internal Connection وجود دارند، که ویژگی های هر یک از آن ها به طور مختصر توضیح داده می شود.

ویژگی های ایمپلنت subperiosteal

فیکسچر این نوع از ایمپلنت ها از جنس تیتانیوم می باشد. این نوع کاشت برای کسانی مناسب می باشد که دندان مصنوعی داشته و تمایل دارند که دندان های مصنوعی آن ها در دهانشان ثابت شود.

این نوع کاشت در زیر بافت لثه کاشت می شود. در واقع این نوع کاشت روی استخوان فک جایگذاری می گردد. برای افرادی که فک کوچکی دارند، این نوع کاشت مناسب ترین نوع می باشد.

ویژگی های ایمپلنت Transosteal

این نوع ایمپلنت در بین استخوان فک و بافت لثه کار گذاشته می شود. افرادی که استخوان آرواره ی گسترده ای ندارند و استخوان آرواره ی آن ها کوچک است، از این نوع کاشت استفاده می کنند. این نوع کاشت برای فک پایین مناسب می باشد.

ویژگی های ایمپلنت Endosteal

جنس این نوع از ایمپلنت ها بسیار گسترده بوده و در انواع مختلف فلزی، سرامیکی و پلیمری تولید شده اند. این نوع از لحاظ ساختاری در انواع پین دار، پیچی، رزوه دار و تیغه ای موجود می باشند. این نوع کاشت ها در استخوان فک جایگذاری شده و به صورت دو مرحله ای کاشت می شوند.

ویژگی های ایمپلنت Intramucosal

این نوع کاشت در انواع مختلفی موجود می باشند که مینی ایمپلنت ها دسته ای از آن ها هستند. قطر این نوع کاشت ها زیر ۳ میلی متر بوده و برای کسانی مناسب می باشد که پهنای استخوان کافی نداشته باشند.

این نوع کاشت برای دندان های فک بالا کاربرد دارد. فیکسچر این نوع ایمپلنت از جنس تیتانیوم می باشد.

طبقه بندی ایمپلنت ها بر اساس نوع سطح

ایمپلنت بر اساس شکل سطح نیز طبقه بندی می شوند که از میان آن ها می توان به انواع صاف، برش خورده و بافت دار اشاره کرد.

هر کدام از این سطوح دارای مزیت هایی می باشند به عنوان مثال ایمپلنت هایی که سطوح صاف دارند، از تشکیل پلاک میکروبی جلوگیری می کنند.

هر چقدر که سطح ایمپلنت دندان زبرتر باشد مانند ایمپلنت های بافت دار، پیوند بین ایمپلنت و استخوان مستحکم تر می شود.

قیمت ایمپلنت دندان

با توجه به موارد گفته شده و تنوع زیاد ایمپلنت های عرضه شده در بازار، صحبت از قیمت آن کمی مشکل می باشد.

اما به صورت کلی می توان گفت با توجه به جنس ایمپلنت، ساختار ایمپلنت، نوع فیکسچر، تعداد دندان های کاشته شده، محل کاشت دندان که فک بالا می باشد یا فک پایین، با توجه به ساختار استخوان فک و آرواره، برند ایمپلنت و غیره قیمت کاشت دندان متفاوت می باشد.

محدودیت های مربوط به ایمپلنت

از آنجا که برای آن باید جراحی های مربوط به فک صورت بگیرد و یک عامل خارجی که همان فیکسچر می باشد در استخوان فک کار گذاشته میشود، همین امر موجب شده تا محدودیت هایی برای این عمل ایجاد شود، بدین معنی که گروه خاصی از افراد داوطلب نمی توانند ایمپلنت انجام دهند، که این افراد خاص شامل افرادی است که به بیماری های خود ایمنی مانند ام اس، دیابت وابسته به انسولین، لوپوس و غیره مبتلا می باشند.

افرادی که مبتلا به اختلالات متابولیکی هستند نیز از انجام ایمپلنت باید اجتناب نمایند.

افرادی که مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی و فشار خون هستند باید طبق نظر پزشک معالج خود اقدام به کاشت دندان نمایند.

افرادی که مبتلا به دیابت کنترل نشده می باشند نیز بهتر است که کاشت دندان را انجام ندهند، مگر اینکه پزشک معالج انجام این عمل را برای آن ها بی خطر بداند.

افرادی که تحت درمان با روش پرتو درمانی خصوصا در ناحیه ی سر و گردن می باشند تا به اتمام نرسیدن دوره ی درمان به هیچ وجه نباید کاشت نمایند.

افرادی که به مواد مخدر اعتیاد دارند نیز نباید کاشت انجام دهند. به افراد سیگاری نیز انجام این عمل  توصیه نمی شود.

۱۷ نکته کاشت دندان

  1. تورم بعد از جراحی کاملا طبیعی می باشد، بعد از مدت ۴ الی ۵ روز ورم ها از بین می رود، جای هیچ نگرانی وجود ندارد.
  2. برای درد ایمپلنت دندان، بهتر است بعد از اینکه به منزل آمدید از کمپرس سرد به مدت ۲۰ دقیقه در فاصله های ۲۰ دقیقه ای تا ۲۴ ساعت استفاده نمایید. برخی از پزشکان برای کاهش ورم ها داروهای استروئیدی تجویز می نمایند، از مصرف این داروها سرباز نزنید.
  3. خونریزی کم بعد از انجام کاشت کاملا طبیعی می باشد، اما در صورتی که دچار خونریزی های شدید می باشید، بهتر است که سرتان را بالا برده و از گاز استریل استفاده کرده و بر روی محل خونریزی قرار دهید، اگر خونریزی شما بعد از یک ساعت قطع نشد به دندانپزشک خود مراجعه نمایید.
  4. ممکن است به مدت ۳ یا ۴ روز بعد از کاشت دندان تب نمایید، تب بدن تا ۴ روز طبیعی بوده و برای کنترل آن بهتر است که هر ۶ ساعت یکبار آسپیرین استفاده نمایید. تب بیشتر از ۴ روز غیر طبیعی بوده و باید به دندانپزشک مراجعه نمایید.
  5. سوزش، خواب رفتگی و بی حسی بعد از جراحی طبیعی بوده و این عوارض تا چندین ماه گریبانگیر شما می باشد.
  6. کبودی بعد از کاشت دندان در نواحی فک و گردن طبیعی می باشد، بعد از گذشت ده روز این کبودی ها از بین خواهد رفت.
  7. برای جلوگیری از عفونت دندان بهتر است که حداقل به مدت دو هفته بعد از انجام عمل کاشت دندان، روزی دو بار دهانشویه مصرف نمایید.
  8. تا چندین ساعت بعد از کاشت ایمپلنت باید صرفا مایعات ولرم استفاده نمایید.
  9. در روز جراحی شست و شوی دهان به هیچ وجه توصیه نمی شود و شست و شوی دهان و ضد عفونی کردن آن از روز بعد از عمل توصیه می شود.
  10. بهتر است که تا ۴۸ ساعت بعد از کاشت دندان استراحت کرده، سپس به انجام فعالیت های روزانه بپردازید.
  11. فرد در جراحی کاشت دندان همانند دیگر عمل های جراحی دچار زخم و تورم خواهد شد، به همین سبب دوره ی التیام زخم و بازسازی بافت را نیز پشت سر می گذارد، در این دوره ممکن است فرد دچار بوی نامطبوع دهان شود که پس از التیام بافت از بین خواهد رفت.
  12. مصرف آنتی بیوتیک بعد از عمل ضروری بوده و از بروز عفونت جلوگیری می کند.
  13. بعد از گذشت دوران نقاهت و التیام زخم ها، خوردن هر غذایی بلامانع می باشد، در واقع با دندان کاشته شده هیچ محدودیتی در خوردن غذا نخواهید داشت.
  14. دقت نمایید که ایمپلنت دندان هیچ گونه تاثیر منفی در تکلم شما نخواهد گذاشت و تکلم شما کاملا طبیعی خواهد بود.
  15. روکش دندان ایمپلنت هیچگاه دچار پوسیدگی نمی شود و اگر از نوع مرغوب باشد، هیچ گاه دچار تغییر رنگ نخواهد شد.
  16. برای انجام ایمپلنت هیچ نیازی به تراشیدن دندان های مجاور نیست.
  17. ایمپلنت دندان در جای خود محکم نصب شده و هیچگونه صدایی نمی دهد.
contact icon جهت دریافت مشاوره با ما در ارتباط باشید تماس با ما
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *