مطالب مرتبط
بیشتر بخوانید
ایمپلنت یکی از بهترین راه هایی است که برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. اما عوارض ایمپلنت دندان چیست؟
به دلیل ظاهر پایه و پیچ ها شاید برخی نسبت به ایمپلنت احساس خوبی نداشته باشند و حتی بترسند. این موضوع باعث می شود برخی از انجام ایمپلنت دندان صرف نظر کنند و به سراغ راه هایی نظیر خرید دندان مصنوعی بروند. حال سوال این جاست که آیا واقعا باید از ایمپلنت دندان ترسید؟ ایا ایمپلنت دندان عوارض نگران کننده ای دارد؟ در این مطلب قرار است به بررسی کامل عوارض ایمپلنت دندان و پاسخ این سوالات بپردازیم.
عوارض ایمپلنت دندان به دو دسته عوارض کوتاه مدت و عوارض بلند مدت تقسیم می شوند.
عوارض ایمپلنت دندان به صورت کوتاه مدت به ناراحتی ها و مشکلاتی که بعد از عمل بروز کرده و اغلب زود گذر می باشند.عوارض ایمپلنت دندان حالاتی هستند که در چند روز اول بعد از انجام ایمپلنت حادث می شوند. مهم ترین عوارض ایمپلنت دندان شامل درد بعد از عمل، ورم، خونریزی، التهاب و کبودی صورت می باشند.
ایمپلنت دندان هم مانند هر جراحی دیگری دارای عارضه های موقتی و معمولی است که رخ دادن آن ها نگران کننده نیستند. در ادامه برخی از عوارض ایمپلنت دندان را برخواهیم شمرد.
داشتن درد: بعد از این که عمل ایمپلنت انجام می شود، بیمار باید ناچارا چند روز درد را تحمل کند. شدت این درد به صورت فرد به فرد متفاوت است اما همه کسانی که عمل ایمپلنت دندان انجام می دهند آن را تجربه خواهند کرد.
لق شدن دندان: بیمار بعد از انجام ایمپلنت دندان ممکن است احساس کند دندان های کناری ایمپلنت لق شده اند. این حالت تا یک ماه طبیعی است و بعد از یک ماه به حالت عادی خود باز خواهد گشت. لق شدن دندان ها بعد از ایمپلنت به خاطر فشاری است که حین عمل جراحی به آن ها وارد می شود.
تورم و کبودی: اکثر بیماران بعد از انجام عمل ایمپلنت، تورم و کبودی در دهان خود احساس می کنند. این مورد طبیعی است و بعد از چند روز دهان به حالت عادی باز خواهد گشت.
احساس فشار در لثه و دندان ها: بعد از قرار گرفتن روکش ایمپلنت دندان، بیماران ممکن است بر روی لثه و دندان خود احساس فشار کنند. این مشکل نیز مانند دیگر عوارض، موقتی است و بعد از مدتی از بین خواهد رفت.
این عوارض ایمپلنت دندان به صورت موقتی و کوتاه مدت بروز می کنند.
این نوع از عوارض ایمپلنت دندان به مشکلاتی اطلاق می شوند که بعد از گذشت مدت زمان نسبتا طولانی بعد از عمل بروز می کنند. معمولا این عوارض ایمپلنت دندان به دلیل عدم رعایت مراقبت ها قبل و بعد از عمل روی خواهند داد. از جمله این عوارض عبارتند از: شکستگی، عفونت، لق شدن ایمپلنت، کنده شدن روکش و مشکلات سینوسی.
10 علت شکست ایمپلنت دندان عبارتند از:
• بیماری لثه،
• سیگار کشیدن،
• از دست دادن استخوان (استخوان ناکافی در فک)،
• شرایط پزشکی،
• بیماری های خود ایمنی،
• داروها،
• بهداشت ضعیف دهان و دندان،
• جراح بی تجربه،
• پیروی نکردن از دستورالعمل های بعد از عمل
• استفاده از ایمپلنت نا مرغوب
با استفاده از روش ها می توان از بروز عوارض ایمپلنت دندان جلوگیری کرد یا احتمال رخ دادن آن ها را تا حد امکان کاهش داد:
در دخانیات مورد مصرف اکثر افراد، نیکوتین وجود دارد که عاملی مهم در ایجاد خونریزی، عفونت، لق شدن ایمپلنت و تغییر رنگ دندان ها است. برای کسی که می خواهد ایمپلنت دندان انجام دهد بهتر است از کمی قبل مصرف دخانیات را کم کند یا به حداقل برساند تا خطر بروز عوارض ایمپلنت دندان برای او کمتر شود.
یکی دیگر موارد مهمی که در بروز عوارض ایمپلنت دندان تاثیر می گذارد، برندی است که برای انجام این کار انتخاب می شود. بهتر است برای انجام ایمپلنت دندان از بهترین و باکیفیت ترین برندها که طول عمر و سلامت خود را تضمین می کنند استفاده شود.
برای پیشگیری از بروز عوارض ایمپلنت دندان، رعایت نکات و مواردی که دندانپزشک برای مراقبت از ایمپلنت بعد از عمل به بیمار گوشزد می کند ضروری است. دندانپزشک تمام موارد لازم برای مراقبت از ایمپلنت در برنامه ۹ ماهه انجام آن برای بیمار توضیح خواهد داد.
انتخاب دندانپزشک با تجربه و متخصص مهم ترین گام برای پیشگیری از عوارض ایمپلنت است. دندانپزشکی که در این زمینه تجربه داشته باشد در ابتدای امر نکات لازم و موارد مراقبتی را برای بیمار به طور کامل توضیح خواهد داد و مهم تر از همه در کار خود طوری با ظرافت عمل می کند که احتمال بروز عوارض را به حداقل برساند و بهترین نتیجه را حاصل کند.
ایمپلنت دندان یکی از بهترین روشها برای جایگزینی دندان ازدسترفته است. اما قبل از کاشت دندان باید با عوارض و خطرات آن آشنا شوید. عوارض ایمپلنت دندان میتوانند شامل عفونت، کاهش حجم لثه، شل شدن یا شکست ایمپلنت، آسیب عصبی یا بافتی، مشکلات سینوسی، آسیب ناشی از نیروی زیاد، و سوراخ شدن بافت اطراف باشند. عوارض کوتاهمدت ایمپلنت شامل درد بعد از عمل، ورم، خونریزی، التهاب، و کبودی صورت میباشند و اغلب زودگذر هستند. عوارض بلندمدت شامل پسزدن ایمپلنت، از دست دادن استخوان اطراف ایمپلنت، و نیاز به تعویض روکش ایمپلنت هستند. این عوارض با رعایت نکات بهداشتی و دندانپزشکی مناسب میتوانند کاهش یابند.